2019 Yılı Bankalarda Kripto Çağı

2019 Yılı Bankalarda Kripto Çağı

Paylaş
Aslı Şişman: 2019 Yılı Bankalarda Kripto Çağı

Kripto paraların iyiden iyiye günlük yaşantımızda yer almaya başladığı bu yıl, geleceğe dair son derece fantastik haberleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Money 20/20 2018 etkinliğinde konuşan Ripple’nin CEO’su Brad Garlinghouse, 2019 yılından itibaren yüzlerce bankanın kripto para ürünlerini kullanacağını belirtti. Garlinghouse’un söylediğine göre Ripple, bankalar arasındaki işlemleri mevcut sistemden çok az maliyetle çok daha hızlı yapabilmesi konusunda çözümler geliştirdiklerini söyledi. 

Bilindiği gibi Ripple diğer sanal para birimlerinden farklı olarak kendi server’larını kullanan ve bankalara hizmet veren bir şirkete ait. Buna rağmen Bitcoin ve Ethereumdan sonra Ripple üçüncü büyük kripto para durumunda. Ripple ağına dahil bankalar zaten kendi aralarında oldukça düşük masrafla para transferi yapabiliyor. Şu anda dünyada 50 büyük bankadan 15’i Ripple ağına dahil durumda. Akbank’da Ripple’nin anlaştığı bankalardan ve blockchain alanında yatırım yapan ilk Türk bankası olma özelliği taşıyor.

Ripple’ı diğer kripto paralardan ayıran en önemli özelliklerden biri madenciliğin olmaması. Esasen bir şirket olarak faaliyet gösteren ripple ağı, geliştiricilerin blockchain üzerinden ürettiği belirli sayıda coin ile çalışıyor. İşlemlerden kesilen coin miktarı sistemden siliniyor. Yani bir nevi işlem yapıldıkça dolaşımdaki coin sayısı azalıyor. Ripple bunun yanı sıra şirket kimliği sebebiyle kripto paraların en önemli noktalarından biri olan merkezsiz olma ilkesini tam olarak benimsemiyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap