Categories: Genel Haberler

Yeni Kripto Söylenti Raporu: Facebook, Coinbase’i Satın Alıyor!

Bugün internette yayılan bir habere göre, sosyal medya devi Facebook dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’i satın alacak.

Haberler İngiltere’nin Independent ve diğer haber kuruluşları tarafından rapor edildi bir anda gündeme bomba gibi düştü. Independent’ten Anthony Cuthbertson, Facebook’un halihazırda Coinbase ile bağlantıları olduğunu ve bu bağlantıların bekleyen bir kazancı gösterebileceğini ortaya koydu.

Facebook Coinbase’i satın alıyor söylentisini ilk kez duymuyoruz. The Economist, 2 Haziran’da “Facebook’un bir kripto para birimi olan Coinbase’i satın almak istediği söylentileri var” haberiyle tekrar gündeme gelmişti.

Coinbase’in Facebook tarafından devralınması, kripto endüstrisi için kesinlikle çok büyük olacağını söylemeye gerek yok. Ancak bu durum şimdilik sadece bir söylenti. Facebook ve Coinbase arasında çeşitli bağlantılar var, ancak Facebook’un Coinbase’i almaya hazırlandığını gösteren özel bir kanıt yok.

Peki bu söylenti için bir gerekçe var mı?

İlk İşaret: Facebook Kripto Reklamlarını Yasakladı

Facebook’un Coinbase’i satın almaya hazırlandığının ilk işareti, Facebook’un kripto-ikramiye reklamlarına yönelik yasağını son zamanlarda iptal etmesi. Sosyal ağ, Ocak ayında kripto reklamlarını yasaklamıştı. Geçtiğimiz hafta bu yasağı iptal ederek, kayıt işleminden geçen şirketlerin platformda reklam yayınlamasına izin verdi.

Tabii ki, bazıları Facebook reklam yasağının tersine çevirilmesinin tek bir basit nedenden kaynaklandığını gösteriyor: kripto reklamlarında çok fazla para var.

Bir sonraki işaret daha önemli: Facebook’un Coinbase ile resmi bağlantıları var.

Geçtiğimiz ay, sosyal ağ şirket tarihinde en büyük yönetim değişikliğini açıkladı. Bu değişiklik, blockchain teknolojisini keşfetmeye adanmış bir bölümün lansmanını ve Facebook’un bunu nasıl gerçekleştirebileceğini içeriyordu. 

Üçüncü İşaret: Facebook Müdürü, Coinbase Yönetim Kurulu Üyesi.

Bu yönetim değişikliğinin bir parçası olarak önemli bir gelişme daha vardı. Blockchain teknolojisini araştıran Facebook bölümü başkanı David Marcus’dur. Marcus daha önce Facebook Messenger’ın başıydı. Ancak, Marcus aynı zamanda dünyanın en büyük ve en popüler kripto para birimi borsalarından biri olan Coinbase’in yönetim kurulu üyesidir.

Independent’in bugünkü haberi, söylentiyi pekiştiriyor.

Teknoloji girişimcisi Oliver Isaacs, The Independent’e yaptığı açıklamada, “Facebook, Coinbase’i elde etmek için bir girişimde bulunsaydı beni şaşırtmazdı” dedi. “Brian Armstrong’un (Coinbase CEO’su) ve ekibin aynı fikirde olup olmayacağı başka bir sorudur.”

Coinbase yorumlara cevap vermedi. Ancak, Coinbase CEO’su Brian Armstrong daha önce kripto para birimini bir milyar insana getirme niyetini açıkladı. Facebook ile bir ortaklık, kripto paraları benimsemeyi geliştirmenin en hızlı yollarından biri olacaktır.

“Bugün belki 10 milyon müşteriye hizmet veriyoruz”

diye açıklıyor Armstrong, Mart ayında çekilen Coinbase’in tanıtım videosunda.

“Dünyada dijital para kullanan günlük olarak milyarlarca insanımıza ulaşmak istiyoruz.”

Bu arada Facebook’ta 2 milyardan fazla kullanıcı var.

Facebook Coin Nedir?

Facebook Coinbase’i yepyeni bir yönde alabilir: şirket kendi Facebook Coin’in lansmanını yapıyor olabilir. Facebook’un yeni blockchain araştırma bölümü bir Facebook coin fikrini veya en azından kısmen fikri keşfetmek olduğunu düşündüğünden şüpheleniyor.

Böyle bir coinin kripto toplumu üzerinde çok büyük etkisi olacaktır.

Independent, Mark Zuckerberg tarafından Ocak ayında yayınlanan ve bir kripto para birimini başlatma fikrine açık göründüğü bir Facebook yayınından söz ediyor:

Zuckerberg, “Şu anda teknolojideki en ilginç sorulardan biri, merkezileşme ” Diye yazdı. “Az sayıda büyük teknoloji şirketinin yükselişi ile birlikte… birçok kişi artık teknolojinin sadece merkezi olmayan bir şekilde merkezileştirmek yerine gücü merkezileştirdiğine inanıyor.”

Zuckerberg daha sonra teknoloji şirketlerinin ve kullanıcıların merkezileştirmeden bir arada var olabileceği bir yol olarak kripto paralara işaret etti.

“Merkezi sistemlerden güç alan ve onu insanların ellerine geri getiren, şifreleme ve kripto para birimi gibi önemli karşı eğilimler var.”

Nihayetinde önümüzdeki birkaç ay, kripto para birimi için önemli olabilir. Facebook, kripto endüstrisini bir gecede Coinbase’i satın alarak dönüştürebilir. Ayrıca kendi Facebook Coin’lerini piyasaya sürerek sektörü bir gecede hareketlendirebilir. 

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago