Categories: Genel Haberler

Sadece 2 ay önce 1100 dolara alınan NFT, 3.35 milyon dolara satıldı!

NFT çılgınlığı bambaşka boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Sanatçi Tyler Hobbs tarafından üretilen Fidenza 313 NFT’si tam 1000 ETH’e yani yaklaşık 3 milyon 350 bin dolarlık fiyata alıcı buldu. Bu hikayede önplâna çıkan bir başka şaırtıcı olay ise satıcının sadece 2 ay önce bu NFT’yi 0.58 ETH’e, o dönemin fiyatıyla 1100 dolar civarında bir rakama satın almış olması…

999 farklı NFT sanat eserinden oluşan Fidenza koleksiyonu algoritmik bir teknikle oluşturulurken, her parça kendine özgü ve benzersiz renkli diktörtgenve karelerden oluşuyor. Tüm bu şekiller ise bir genel parça üzerinde duruyor. Eseriyle ilgili konuşan Hobbs, tekniği geniş bir ölçekle renk yelpazesi üretebilen bir tarz olarak tanımladı:

“Fidenza benim bugüne kadarki çok yüönlü en bütük algoritmam. Her ne kadar eğrilere ve bloklara odaklanmış olsa da, ölçeğin, organizasyonun ve renk kullanımının çeşitliliği geniş yelpazede bir üretkenlik sağlıyor.”

NFT piyasası geri döndü

2021’in bir döneminde sessizliğe bürünse de daha sonra yeniden canlanan NFT piyasasındaki yüksek meblağlı satışlar ise geri dönüşü çok net şekilde ortaya koyuyor. Örnek olarak Stoner Cats koleksiyonu 35 dakika içinde satılıp sahibine 8 milyon dolar kazandırdı. Burada dikkat çeken bir başka nokta da, satışa o kadar büyük ilgi oldu ki, Ethereum ağında tıkanmalar meydana geldi ve gaz fiyatları 600 gwei’ye kadar ulaştı.

Son dönemin ilgi çeken NFT’lerinden olan CryptoPunks’ta da bir ‘punk’ın ortalama satış fiyatı 135 bin dolara kadar çıktı.

“NFT piyasasındaki büyüme dalgası çılgınca”

En büyük NFT pazaryerlerinden biri olan OpenSea’nin kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer ise platformlarının son 2 günde 95 milyon dolarlık işlem hacmi yakaladığını belirtti:

“2020 yılında toplam işlem hacmimiz 21 milyon dolardı. Son 2 günde ise 95 milyon doları gördük. NFT piyasasındaki büyüme dalgası çılgınca”

Öte yandan veri analiz firması Messari’ye göre de OpenSea’nin sene başından beri elde ettiği işlem hacmi 1 milyar dolar civarında…

“Cüzdan sahipleri aynı olabilir, para aklama operasyonu olabilir”

Bu NFT’nin görselinin ve satış detaylarının yer aldığı bir tweet’in altında ise NFT’lerin gerçek değerlerinin olup olmadığıyla ve bu paraları hak edip etmedikleriyle ilgili de yoğun tartışmalar yaşandı.

Bir kullanıcı “Ben de bu görseli şu anda bilgisayarıma kaydettim ve ben de onun sahibiyim” derken, bir diğeri ise “Bunun para aklama operasyonu olup olmadığını nereden bileceğiz. Cüzdan sahipleri aynı olabilir. Benim için değeri olan NFT’ler belli bir kullanım alanı olan ve kopyalanamayanlardır” dedi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago