Categories: Genel Haberler

Kripto para yatırımcılarının %35’inde Elon Musk etkisi!

İçerik

ABD’li çevrimiçi casino portalı GamblersPick, toplamda bin kişiye sorduğu sorulardan oluşan kripto paralarla ilgili bir anket çalışması yaptı. Katılımcılara, ne kadar kripto paralarının olduğundan, portföylerini hangi gelirle finanse ettiklerine ve yatırımlarına devam edebilmek adına nelerden vazgeçtiklerine kadar detaylı birçok soru soruldu.

Elon Musk etkisi büyük

Anket sonuçlarına göre, yatırımcılar çoğu yatırımlarını Reddit’teki bazı araştırmalarından sonra yapmayı tercih ettiler. 3’te 1’den fazla bir katılımcı grubu, bilgilerini buradan elde ettiklerini belirtirken yüzde 35’lik bir kısım ise kripto bağlantılı yatırımlarını Elon Musk’ın tetiklediğini söyledi. Musk özellikle Ocak ayında Bitcoin, daha sonraki dönemde de Dogecoin2e destek veren tweet’leriyle kripto para piyasalarında etkisi olan bir isimdi. Tesla CEO’su Mayıs ayında gelen büyük düşüşte de başrolde olan kişilerdendi.

‘Boomer’lar ortalama 1950 dolar kriptoya sahip

Anketten elde edilen sonuçlardan biri de tutulan kripto para miktarıyla ilgiliydi. Amerikan vatandaşları ortalama 1707 dolarlık kriptoya sahipken, tutulan miktar ve yapılan yatırımda da yaş ve cinsiyetin ciddi şekilde etkili olduğu belirtildi. Ancak burada şaşırtıcı bir sonuç da ortaya çıktı. Amerikalıların ‘boomer’ (1945-1960 arası doğanlar) dedikleri ve genelde yeni dönem teknolojiden anlamayan insanlara ithafen söylenen jenerasyondaki kitlenin yaklaşık 1950 dolarlık kriptosu olduğu görüldü.

Gençlerin borç korkusu yok

‘Boomer’lar kripto yatırımı için borç almayı düşünmediklerini belirtirlerken, milenyaller ise (1981 ile 1997 yılları arasında doğan kişiler) emeklilik birikimlerini arka plâna atabileceklerini söylediler. Soru sorulan 6 kişiden biri ise kredi kartı borcunu, kripto yatırımı için ertelediğini aktardı.

Erkekler kadınların önünde

Öte yandan erkeklerde ortalama kripto para yatırımı 1940 dolar iken, kadınlarda ise bu rakam 1400 dolar civarında… Erkeklerin ayrıca gelecek sene de 2000 bin dolarlık kripto almayı düşündüğü, bu rakamın kadınlarda ise yarı yarıya daha düşük olduğu sonucu ortaya çıktı.

%37 yatırımına dokunmuyor

Kripto para yatırımcılarının ayrıca, aldıkları coin’lere de sadık oldukları çok net şekilde görülüyor. Katılımcıların %37’si ödenmesi gerekli olan bir fatura için yatırımlarını bozmayacaklarını belirttiler. %51’lik bölüm de herhangi bir eğlence veya lüks harcaması için de kripto paralarını bozmalarının çok düşük ihtimal olduğu yönünde cevap verdiler.

Yüzde 11’lik katılımcı kitlesi ise kripto para yatırımlarına başlama ya da onları sürdürme amaçlı olarak acil durumlar için para biriktirmeyi durdurduklarını ya da hayatlarını ciddi şekilde geliştirecek bir alımdan vazgeçtiklerini söylediler.

Yüksek getiri ve enflasyona karşı korunma

Anket katılımcılarının yüzde 24’lük kısmı daha önce yüksek getiri elde ettikleri için, yüzde 21’lik kısmı ise bu tarz yatırım şeklini enflasyona karşı bir korunma olarak gördüğü için kripto paralarını en az 5 yıl daha tutmayı plânladığını söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık dörtte biri kredi kartıyla kripto satın aldığından bahsederken, ‘boomer’ jenerasyonu ise fiyat yükselişinde satış yapmaya en yatkın kitle olarak görüldü.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago