Categories: Genel Haberler

Rusya’da Mahkeme Emri Sunmaları Halinde Telegram Yasağı Kaldırılabilir

Rusya’nın telekomünikasyon gözlemcisi, şirket, kripto anahtarlarını federal yasa uygulamalarıyla paylaşması gereken bir mahkeme emri sunması durumunda, mesajlaşma servisi Telegram yasağını tersine çevirmeyi düşüneceğini söyledi.

Rusya merkezli haber kuruluşu RT, Telegram’ın şirket mahkeme kararına uymayı reddettikten sonra Telegram’a yerel erişimi engellemeye başlayan Roscomnadzor’un (RKN), Telegram’ın kripto anahtarlarını Federal Güvenlik Servisi (FSB)’ne sunmasının yasaklanacağını söyledi. FSB, terörle mücadelede mesajların şifresini çözme yeteneğine ihtiyacı olduğunu iddia ediyor.

Bu yasak, Telegram’ın iki özel fonlama rotası üzerinden gerçekleştirilen 1,7 milyar dolarlık ilk ​​para teklifinin (ICO) hemen ardından geldi. Şirket, FSB’ye yanaşan ve bu ayın başında teslim edilen bir kararda emri onaylayan Rus Yüksek Mahkemesine yönelik yasağı temyize götürdü.

Yine de Telegram, Yüksek Mahkeme kararı veya RKN’nin teklifine cevap olarak tutumunu güncelleyeceğine dair herhangi bir işaret vermedi. Telegram’ın avukatı Pavel Chikov, RT raporuna göre Durov kod programına verdiği röportajda konuyla ilgili şunları söyledi.

“Telegram, yetkililerin terörle mücadele hakkı ve hatta bir yükümlülüğü olduğunu asla reddetmedi. Tam tersine, bunu yapmanın tek medeni yolunu(bir açıklama karşılığında mahkeme emrini) önerdik. Açığa çıkan şey iletilerin içeriği değil, yalnızca IP adresleri ve telefon numaraları. Denge, ulusal güvenlik ve gizlilik arasında olmalıdır.”

Yasağa yanıt veren Telegram kurucusu Pavel Durov, kullanıcılara devlet yasağını atlamayı mümkün kılan vekil ve VPN hizmetleri sağlayan bireylere ve kuruluşlara Bitcoin hibeleri vermiş olduğu bir “Dijital Direnç” inisiyatifi yarattı.

Ayrıca İran da, token satışların ardından şirketin yeni kripto para biriminin “İran’ın ulusal parasını zayıflatmak” için kullanılabileceği ve ülkeden para çektiğini belirten en üst düzey bir resmi uyarıyla Telegram’a gelir üzerinden vergilendirdi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago