Categories: Genel Haberler

Japonya’nın Yeni Finansal Hizmetler Dairesi Şefi Kripto Sanayi Büyümesini Destekliyor

Japonya’nın ana mali düzenleyicisinin yeni başkanı, yurt içi kripto para birimi sektörünün büyümesi için “aşırı” düzenlemeyi devre dışı bırakırken destek verdi.

Yurtiçi kripto sektörünü özendirecek ifadelerde, Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin (FSA) yeni atanan komiseri Toshihide Endo, Reuters’e verdiği demeçte, otoritenin kısıtlayıcı olmaksızın sektörde yeniliği teşvik ederken tüketicileri korumak arasında kripto borsalarla “bir denge kurmayı” hedeflediğini söyledi. cryptocurrency exchange’lerini hedefleyen politikalar.

Düzenleme şefi Reuters’e şunları söyledi:

“Kripto para birimi sektörünü aşırı frenlemek gibi bir niyetimiz yok. Uygun düzenlemelerle büyümeyi görmek istiyoruz ”dedi.

Japonya, ulusal lisans programı kapsamında kripto para birimi borsasını düzenlerken yasal bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin gibi kripto-para birimlerini tanıyan yasaları yürürlüğe koyan ilk ülke haline gelmek suretiyle, dünyanın büyük ekonomileri arasında proaktif bir öncü olmuştur.

Daha önce, FSA, Çin ve Güney Kore gibi bölgelerde kaybettikten sonra, Blockchain ve Fintech gibi yeni teknolojilere, teknoloji dostu bir yaklaşım getiren ajansın en uzun soluklu şefi Nobuchika Mori tarafından yönetildi. CCN’nin yazarı Joseph Young, “Japonya’nın ileri görüşlü yaklaşımı ve FSA’nın geri kalanı Japonya’nın dünyanın en büyük kripto döviz piyasasına dönüşmesini sağladı ve ABD ve Güney Kore’yi kolayca geçti” dedi. Ve Morinin başarı grafiğinin aşağıya döndüğünü açıkladı.

Çin ve Kore’de nakit para olmadan yapılan ödemelerin kabul oranı %50 den fazlayken, Japonya’da bu oran %19 civarlarında. FSA ve Japonya’nın Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI), son bir yıl içinde% 40’lık bir benimseme oranını hedefleyen nakitsiz ödemeleri teşvik etmek için geçen yıl bir FinTech büyüme stratejisi başlattı.

Bu yılın başlarında, Tokyo merkezli kripto borsası Coincheck’ten 530 Milyon dolar değerinde kripto para çalındı. FSA, incelemelerin spot kontrolleri, iş askıya alma emirleri ve hatta bir kripto-para birimi borsası için bir başvurunun reddedilmesiyle sektördeki incelemesini hızlandırdı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago