Categories: Genel Haberler

Çin Hükümeti Madenciliği Yasaklayamıyor

Birkaç hafta önce Çin hükümeti aldığı kararla büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. Çin, kripto para madenciliğini yasaklayan kararı tüm basınla paylaşmıştı. Hatta hükümetin bu kararı almasından sonra pek çok büyük kripto para madencisi alternatif ülke arayışına bile girmişti. Bazı madenciler İran’ın bu konuda en verimli ülke olabileceğini düşünmesi ise ayrı bir tartışmayı başlattı. Çünkü madencilik, İran’da da yasak ve madencilik için gerekli parçaların ülkeye sokulması da yasak. Bu yüzden Çinli madenciler İran yerine Kanada’yı tercih ettiler. Hatta birçok kripto para madencisi de Kanada’ya taşındı ve faaliyetlerine orada devam etmeye başladı.

Alınan bu karardan sonra tüm kripto para yatırımcıları paniklese de Çin hükümeti bu kararı bir türlü hayata geçiremedi. Bunun birçok sebebi olmasına karşın en çok etkili olan sebep ise Huawei oldu. Bilindiği üzere birkaç gün önce Amerika’nın ekonomik yaptırımlarına maruz kalan Çinli markalar, ülke ekonomisi için çok kötü sonuçlar doğurmaya başladı. Özellikle Huawei markasının hisseleri bir gün içerisinde resmen eridi. Google’ın Huawei’den desteğini çekeceği haberi şirket hisselerini eritse de henüz herhangi bir resmi yaptırım başlamadı. Çin yönetimi bunca ekonomik problemin içerisindeyken kripto para madenciliği tasarısı ile yeteri kadar ilgilenemiyor. Aynı zamanda madenciliğin bu zamanda yasaklanması da ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceği için hükümet bu kararı henüz hayata geçirmiş değil. İlerleyen dönemlerde madencilik ile ilgili ne gibi kararların alınacağı ise merak ediliyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago