Categories: Genel Haberler

Burundi Kripto Paraları Tamamen Yasakladı

Afrika kıtasında yer alan ülkelerden olan Burundi Cumhuriyeti, ülke genelinde tüm kripto paraları yasakladığını duyurdu. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerin korunması amacıyla böyle bir kararın alındığı ifade edildi. Alınan bu kararı uygulamaktan da hiçbir zaman çekinilmeyeceği belirtildi. Yetkililer, kripto paraların tamamen yasaklanmasından sonra birtakım önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Dünya genelinde yaygınlaşan kripto paraların ülkemizdeki faaliyetleri tamamen durduruldu. Bu sanal varlıkların volatil olmalarından dolayı kullanıcılar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Yatırımcılar yaşanan çöküşlerden dolayı çok ciddi bir şekilde etkileniyor ve yatırımcıları koruyan herhangi bir sistemde mevcut değil.” ifadeleri kullanıldı.

Yetkililer tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise kripto paraların yasal para birimi olmadığı vurgulandı. Kripto paralar herhangi bir merkezi otorite tarafından desteklenmediğinden ötürü ve piyasada dolaşmadıkları için Burundi yetkilileri tarafından kullanılması yasaklandı. İnsanların finansal yatırım yaparken çok dikkatli olması gerektiği de yetkililer tarafından ifade edildi. Ayrıca vatandaşların sadece merkez bankası tarafından onaylanan yatırım araçlarına yönelmesi gerektiği de belirtildi. Yetkililer aynı zamanda ülke içerisinde kripto paralarla yapılan havale işlemlerini de yasakladı. Artık bundan sonra hiçbir şekilde kripto paralarla havale işlemi yapılamayacak. Dünya Bankası’ndan elde edilen verilere göre, Burundi Cumhuriyeti’nde gerçekleşen havale işlemleri, ülkenin yıllık gelirinin yüzde 1,2’sini oluşturuyor. Burundili kripto para yatırımcıları ise bu yasaktan dolayı yetkililere karşı bir hayli öfkeli.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago