Categories: Genel Haberler

Bu kez talep SEC’den: Ripple toplantılarının görüntü ve ses kayıtları çıkarılsın

İçerik

ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) avukatları, XRP’nin menkul kıymet olduğuna dai iddialarını güçlendirmek amacıyla şimdi de Ripple şirketinin toplantı kayıtlarının ortaya çıkarılmasını talep etti. Kurum daha önce de, şirket için Slack konuşmalarının verilmesi konusunda mahkeme kararı talep etmişti.

SEC avukatı: Bazı itiraflar bulunabilir

SEC avukatı Pascale Guerrier, konuyla ilgili olarak mahkeme başkanı hakim Sarah Netburn’e yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Bu kayıtlar Ripple şirketinin, XRP fiyatını artırmak ya da XRP alan yatırımcılarda bazı kâr beklentileri yaratmak için yapılanların ortaya çıkarılmasını sağlayabilir. Bu kayıtlardan elde edilecek bilgiler XRP’nin bir menkul kıymet olarak sunulduğunu ve satıldığını kanıtlayabilir. Kayıtlarda ayrıca şirket çalışanlarının ya da davadaki bireysel sanıkların bazı itirafları da bulunabilir. Elde edilecek kayıtların, davanın ana konusu için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”

SEC burada, Ripple şirketinin XRP piyasaları ve mühendislik konuları hakkında, SBI şirketindeki toplantılarda ve çeyrek raporlarıyla ilgili toplantılarda konuşulanların ortaya çıkarılmasını talep ediyor.

Bilindiği üzere SEC’nin Aralık ayında, 1.38 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet satışı nedeniyle açtığı davanın merkezinde, XRP’yi içeren işlemlerin yatırım sözleşmeleri oluşturup oluşturmadığı, ve dolayısıyla 1933 yılı tarihli Menkul Kıymetler Yasası’nın 5. maddesine tâbi olup olmadığı bulunuyor. Mahkemenin XRP’nin statüsü konusunda vereceği karar da, kripto para endüstrisinde yaratacağı etkiler bakımından özellikle bu sektör tarafından yakından izleniyor.

Ripple da SEC’nin ön-karar dosyalarını istiyor

Bilindiği üzere Ripple şirketi de, mahkemeden SEC’nin Bitcoin, Ethereum ve XRP için ön kararlarının ortaya çıkarılmasını talep etmişti. Hakim Netburn de, Haziran ayında verdiği kararla SEC’nin bu kripto paralar hakkındaki işlem politikalarının ortaya çıkarılması talebini kabul etmişti. Ancak Ripple, bu konuda açık ve net dosyaların mahkemeye sunulmadığını belirterek, SEC’nin bu 3 kripto para için yasaklama kararı mı çıkardığının yoksa izin mi verdiğinin anlaşılamadığını iddia ediyor.

SEC çalışanları XRP alıp sattı mı?

Bilindiği üzere Ripple şirketi ayrıca, hakim Netburn’e geçtiğimiz hafta yazdığı bir mektupla da resmi bir talepte bulunmuş ve SEC çalışanlarının XRP yatırımlarının ortaya dökülmesini talep etmişti. Ripple avukatıları konuyla ilgili şunları belirtmişti:

“SEC’nin, sanıkların pervasızca davranarak kanunu çiğnediğini ve XRP sattıklarını iddia ettiği bir dönemde, kendi çalışanlarına XRP alıp satma izni verip vermediğinin de herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir. Davalılar ayrıca, SEC yöneticisi olan William Hinman’ın 14 Haziran 2018 tarihindeki konuşmasının ardından, SEC’nin kendi çalışanlarına Bitcoin ve Ethereum alıp satma konusundaki yaklaşımının da değişip değişmediğini bilmek istemektedirler”

Ripple’ın savunma merkezi “adil bildirim”

Hinman 2018’deki bir konuşmasında Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını söylemişti. Ripple şirketi ise, bu konuşmanın ardından SEC’nin kendilerini XRP’de bu durumun değişebileceği konusunda uyarmadıklarını ve bir “adil bildirim”de bulunmadıklarını iddia ediyor. SEC ise, kendisinin bile o dönem karar veremediği bir konuda ‘adil bildirim’de bulunmak zorunda olmadığını belirtiliyor. Ripple şirketi de savunmasının merkezini işte bu adil bildirim konusuna kurmuş durumda…

Hakim Netburn ayrıca hem SEC çalışanları arasındaki konuşmaların hem de Ripple çalışanlarının Slack konuşmalarının bir bölümünün halka açık olmaması gerektiğini belirterek mahkeme tarafından gerektiğinde bakılmak üzere gizli tutulmasına karar vermişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago