Categories: Genel Haberler

“Bitcoin yasaklansın” diyen milyarder Bitcoin satın aldı

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Norveçli milyarder iş insanı Øystein Stray Spetalen, kripto para borsası Miraiex ve Bitcoin’e yatırım yaptı.

İlginç olan Spetalen’in Bitcoin’e yatırım yapması değil, bu kararın yakın zaman önce Bitcoin hakkındaki açıklamalarına rağmen gelmesiydi. Spetalen, Norveç gazetesi DN’ye, yaklaşık 10 gün önce verdiği bir röportajda Bitcoin’i “saçmalık” olarak nitelendirmişti. Spetalen, o röportajda “Bitcoin, bugün Norveç’in tamamının harcadığı enerji kadar enerji harcıyor. Çevreye son derece zarar veriyor. Yetkililer ve AB bir an önce Bitcoin’i yasaklamalı.” demiş ve bunun karbondioksit emisyonlarını önemli ölçüde azaltacağını söylemişti.

Bugün Norveç basınında çıkan haberlere göre ise ünlü milyarder, hem kripto para borsası Miraiex’e hem de Bitcoin’e yatırım yaptı. Ayrıca Bitcoin’le ilgili fikrinin değiştiğini söyledi. Spetalen, “Gerçekler değiştiğinde fikrimi değiştiririm. Miraiex’in kurucuları Thuc ve Øyvind ile Mart ayı başlarında podcast’in kaydedilmesinden sonraki gün tanıştım ve yanıldığımı anladım. Kjell Inge Røkke’nin Bitcoin’e yatırım yaptığını da okuduğumda aslında her şey çok açıktı. Ben kazanamazken Røkke’nin para kazandığını görmeye tahammül edemem.” ifadelerini kullandı.

Bir başka Norveçli milyarder olan Røkke’nin sahibi olduğu Aker şirketi, Mart ayının başında Seetee adında bir şirket kurarak Bitcoin’e ve Bitcoin madenciliğine yatırım yapmaya başlamıştı. Bu şirketin tüm likit yatırım varlıklarını Bitcoin’de tutması planlanmıştı. Røkke’nin bu hamlesi, Spetalen’i etkilemiş görünüyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago