Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin ATM’leri Lisansa İhtiyaç Duyuyor

Nevada eyaleti yöneticileri yapmış oldukları açıklamada, Bitcoin ATM’lerinin bir lisansa sahip olması gerektiğini savundu. Nevada Current tarafından 28 Ağustos günü yapılan yayında, İşletme ve Sanayi Bakanlığı Finansal Kurumlar Birliği, mevcut ATM’ler ile ilgili birtakım kuralların olduğunu ve bu kurallara artık uyulması gerektiğini ifade etti. NFID tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geleneksel ya da kripto paraların transferini basitleştiren kuruluşlar, lisans tespiti yaptırmak için NFID’dan destek isteyebilir. Gerekli lisansların olup olmadığını taraflara bildirir ve en hızlı bir şekilde lisans işlemlerini başlatabiliriz. Ancak bu tespitin yapılmasını istemeyenleri NFID olarak biz tespit edersek, ciddi yaptırımlarda bulunabiliriz.” açıklamasında bulundu. Görüldüğü üzere bu kapsamda Bitcoin ATM’leri de lisansa ihtiyaç duyuyor.

NFID yaptığı açıklamada, şubat ayında bir kripto para ATM üreticisi firmaya lisans verdiğini ifade etti. BitLicense olarak bilinen bu lisansa sahip ATM’ler, yasal olarak faaliyetlerini sürdürebiliyor. İlk olarak bu lisansın LibertyX’e verildiği de bildirildi. Bu sayede insanlar geleneksel ATM’lerden kripto para işleminin de yapılmasının önü açılmış oldu. Hatırlanacağı üzere 25 Haziran günü dünyanın en büyük Bitcoin ATM’leri üreticilerinden olan CoinATMRadar bir açıklama yayınlamıştı. Yayınlanan bu açıklamada, haziran ayı itibariyle toplam Bitcoin ATM’lerinin sayısının 5 bini geçtiğini belirtmişlerdi. Kripto para ATM’lerinin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Özellikle bu ATM’lerin büyük bir çoğunluğu ABD’de yer alıyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago