Categories: Genel Haberler

Binance Borsası Hacklendi

Dünyanın işlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance, hacklendi. Binance borsasının CEO’su olan Changpeng Zhao yaptığı açıklamadan sonra kripto para borsası düşüşe geçti. Zhao, borsanın saldırıya uğradığını belirttikten sonra başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para değer kaybı yaşadı. Bitcoin’de yaşanan değer kaybı ise yüzde 1’i buldu. Ünlü kripto paranın bu denli büyük bir kayıp yaşamasının sebebi olarak borsanın hacklenmesi gösterildi. Yaşanan bu saldırıdan sonra ünlü borsanın kullanıcıları da büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kripto para borsası olarak en güvenilir yerin Binance platformu olduğu için burayı tercih ettiğini söyleyen kullanıcılar büyük bir şok yaşadığını da belirtti.

Binance borsasının CEO’sunun yaptığı ‘saldırıya uğradık’ açıklamasından sonra birçok gazete ve kanalda haber oldu. Kısa sürede yayılan bu haberden sonra Bitcoin yaklaşık yüzde 1 oranında değer kaybetti. Coinmarketcap tarafından elde edilen verilere göre borsanın CEO’su Zhao’nun açıklamasından birkaç dakika sonra Bitcoin’in değer kaybı yaşadığı gözlemlendi. Bitcoin haricine diğer altcoinlerde de düşüşler yaşandı. Ünlü borsanın kurucusu olan Changpeng Zhao yaşanan saldırıdan sonra şu ifadeleri kullandı: “Uzun bir zamandır irili ufaklı saldırılar alıyorduk. Ancak sistemimizin güçlü olmasından dolayı bu tür saldırıları hep bertaraf etmeyi başardık. Ancak en son yaşadığımız saldırı ne yazık ki önlenemedi ve birtakım zararlara sebep oldu. Bu zararlar en kısa sürede karşılanacak ve sistemsel olarak da yenileme çalışmalarına başladığımızı bildirmek istiyorum.” açıklamasında bulundu.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago