Categories: Genel Haberler

Arjantin Cumhurbaşkanı Fernandez: Bitcoin’e ‘Hayır’ demek için bir sebep yok

İçerik

Dünyanın en güçlü ekonomisi olan ABD’nin bile yoğun biçimde enflasyonu tartıştığı şu günlerde, uzun süredir ekonomik krizle boğuşan Arjantin’de cumhurbaşkanı Alberto Fernandez Bitcoin’e ‘Hayır’ demek için bir sebep olmadığını belirtti.

“Belki de bu, gidilecek iyi bir yoldur”

Ülke medyasına konuşan Fernandez, merkez bankası dijital paralarını kullanmak isteyip istemeyecekleri, hatta El Salvador gibi Bitcoin’i yasal bir para haline getirip getiremeyecekleri yönündeki soruya şu cevabı verdi:

“Çok ileri gitmek istemem ama ‘Hayır’ demek için de bir sebep yok. Belki de bu, gidilecek iyi bir yoldur. Sorduğumda, enflasyonun etkilerini sıfıra indirdiğini söylemişlerdi. Aslında bu küresel bir tartışma. İtiraf edeyim ben bu konuya dikkatli bir şekilde yaklaşıyorum. Fiyat artışı konusunda anlaşılması zor olan şeyler var. Tüm dünyada insanlar bunu tartışıyor. Hala sistemin tam anlamıyla genişlemediğini düşünüyorum ama tabii ki dikkate alınması gerkeen bir durum”

2015’in 100 doları, şu an 661 dolar eşit!

Arjantin enflasyon konusunda dünyanın en çok sorun yaşayan ülkelerinden bir tanesi… Hatta Bloomberg’in “Yoksulluk Endeksi”ne göre, ülke bu anlamda ikinci sırada bulunuyor. Hatta Fernandez’in 2019’da başkanlığı devraldığı Mauricio Macri’nin döneminin başında, yani 2015 yılındaki 100 dolar ile yapılabilecekler şu anda ülkede 661 dolar ile yapılabiliyor.

Karaborsa rekor kırıyor!

Arjantin’de ayrıca çok sıkı bör döviz kontrolü yapılıyor. Bu sıkı denetimler yüzünden ülkede karaborsa döviz satışlarının da rekor kırdığı belirtiliyor. Dolayısıyla Arjantin, doların yasal bir para olduğu El Salvador’dan bu anlamda çok farklı bir ülke…

Bitcoin Arjantin’de yayılıyor

Enflasyon konusunda büyük acılar çeken ve sürekli olarak yerel para birimi peso’nun değer kaybettiği Arjantin’de, Bitcoin alımları son yıllarda ciddi şekilde artıyor. Yatırımcılar Bitcoin’i dolara geçişte de dolaylı bir yol olarak görürken, sabit coin’lerden DAI de ciddi şekilde alınıyor.

Merkez Bankası başkanı olumsuz konuşmuştu

Arjantin Cumhurbaşkanı Fernadez’in olumlu yorumlarının tersine ülkenin merkez bankasının başkanı Miguel Pesce ise hafta başında en büyük kripto parayla alakalı olarak olumsuz yorumlarda bulunmuştu:

“Bitcoin gerçek bir finansal varlık değil ve kalıcı bir kârlılık da sağlamıyor.”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago