Categories: Genel Haberler

ABD’li senatörlerin El Salvador önerisine Bukele’den sert tepki

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nden üç senatör, El Salvador’un Bitcoin‘i yasal para olarak kabul etmesiyle ilgili olarak bir yasa tasarısı sundu. Söz konusu tasarı, kabul edilmesi durumunda, ABD finans sistemine yönelik, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para yapmasından kaynaklanan risklerin azaltılmasına ilişkin bir Dışişleri Bakanlığı raporu oluşturulmasını gerektirecek.

Tasarı, Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, Komite Başkanı Demokrat Senatör Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Senatör Bill Cassidy tarafından sunuldu.

Risch, “El Salvador’un Bitcoin’i yasal para olarak kabul etmesi, Orta Amerika’daki kırılgan bir ABD ticaret ortağının ekonomik istikrarı ve finansal bütünlüğü hakkında önemli endişeler yaratıyor. Bu yeni politika, Çin ve organize suç örgütleri gibi kötü niyetli aktörleri güçlendirerek ABD’nin yaptırım politikasını zayıflatabilir. İki partili mevzuatımız, El Salvador’un politikasına daha fazla açıklık kazandırmayı ve yönetimin ABD finans sistemine yönelik potansiyel riski azaltmasını gerektiriyor.” dedi.

Öte yandan Cassidy ise El Salvador’un Bitcoin hamlesiyle kara para aklama kartellerine kapı açtığını, ABD’nin çıkarlarını baltaladığını savundu. Cassidy, “ABD kara para aklamayla mücadele etmek ve doların rezerv para statüsünü korumak istiyorsa bu konuyu doğrudan ele almalıyız.” şeklinde konuştu.

Senatörler, aşağıdaki konulara ilişkin rapor talep ediyor:

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para olarak kabulünün ve El Salvador’da siber güvenlik, ekonomik istikrar ile demokratik yönetişim risklerinin bir analiziABD finans sistemine yönelik olası riskleri azaltma planı

Bukele’den sert tepki: Sömürgeniz değiliz

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin senatörlerin bu adımına tepkisi sert oldu. Bukele, “OK boomers… Egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde yetkiniz sıfır. Biz sizin sömürgeniz, arka veya ön bahçeniz değiliz. İç işlerimizden uzak durun. Kontrol edemeyeceğiniz bir şeyi kontrol etmeye çalışmayın.” yanıtını verdi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago