Categories: Genel Haberler

Zcash’te “Halo Arc” güncellemesi için takvim açıklandı

Gizlilik odaklı kripto para Zcash için beklenen bir sonraki güncelleme olan Halo Arc, Electric Coin Company (ECC) tarafından duyuruldu. Daha önce, 2020 yaz aylarında gelmesi plânlanan güncellemenin tarihi olarak 1 Ekim 2021 gösterildi.

Halo Arc güncellemesi; Zcash’in konsensüs düğümü olan Zcashd, ECC cüzdan prototip modeli ve ECC cüzdan yazılım geliştirme kitlerini içeriyor. Cüzdanda şu anda sadece isteğe bağlı olarak korumalı işlemlere izin veriliyor.

Güncelleme Zcash’in Ağ Güncellemesi 5 (NU5) aktivasyonu ile koordineli olarak gerçekleştirilecek. NU5, ‘bilgi geçirmez kriptografi’nin geliştirilmesini ilerleten Halo kanıtlama sisteminin ilk ana ağ aktivasyonu olacak.

Ekim ayındaki protokol, adreslerin birleştirilme özelliğini de içerecek ve böylece hem korumalı hem şeffaf Zcash değer havuzlarıyla uyumlu olan tek bir Zcash adres formatı oluşturulacak ve kullanıcıların değişik adres seçenekleriyle uğraşmalarına gerek kalmayacak. Şu anda protokol güncellemeleri zaman zaman değişik adres formatları gerektiriyor.

Halo üçüncü tarafa güven zorunluluğu olmayan, bunu gerektiren tartışmalı kurulumları ortadan kaldıran ve daha yüksek ölçeklenebilirlik sağlayan, bilgi geçirmeme kanıtlarının bir güncellemesi olarak biliniyor.

Bekleme süreleri azalacak

Halo Arc birçok özellik içeriyor ancak bunların tartışmasız en önemlisi, kullanıcı işlemlerinin en başından sonuna kadar gizli kalacak olması. ECC’nin başkan yardımcısı Josh Swihart konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Halo Arc ile cüzdanlar için Zcash desteğini kolaylaştırıyoruz. Destekleyen cüzdanları kullananlar, karşı tarafa tek bir adres verip, fonların korumalı adrese geleceğini bilecekler. Gönderen kişinin korumalı adresleri destekleyip desteklemediği ise önemli olmayacak” dedi.

Halo Arc güncellemesiyle beraber kullanıcıların işlemler yapılırken gereken bekleme süreleri de azalacak. Dolayısıyla kısa sürede birden fazla işlem yapılabilecek.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago