Categories: Genel Haberler

Yeni Delhi Çok Sert Yasaklar Uyguluyor

Son zamanlar Çin (Pekin) ile Hindistan (Yeni Delhi), kripto paralarla ilgili yasak uygulamak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Çin hükümetinin başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara karşı uyguladı ambargolar herkes tarafından biliniyor. Ancak Yeni Delhi ise yasaklar konusunda Pekin yönetimini geçmiş durumda. Sık sık kripto paralarla ilgili yeni kararlar alan Yeni Delhi, dijital varlıklara ilişkin baskılarını arttırıyor. Özellikle son 1 sene içerisinde Hindistan, kripto paralara karşı çok ağır kararlar almaya başladı. Neredeyse ülkede kripto paraların ismini telaffuz etmek bile yasak. Alınan bu kararlardan sonra Hindistan halkı ise ne yapacağını, nasıl yatırım yapacağını şaşırmış durumda.

Hindistan’da uygulanan ağır yasaklar sebebiyle Hint halkı kripto para ticareti yapamıyor. Yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı olmasına karşın mevcut yasaklar sebebiyle kimse kripto para satın alamıyor. Yeni Delhi yönetimi kripto paraları 1 milyar 200 milyon insana ‘hukuksuz’ olduğu gerekçesiyle yasakladı. Pekin yönetimini kripto paralara karşı uyguladığı ambargolar nedeniyle acımasız bulanlar, Hindistan yönetimini daha acımasız bulduklarını ifade etti. Aslında Hindistan ekonomik bakımdan oldukça iyi durumda. Fakat Hint halkı oldukça fakir. Bunun sebebi ise Hindistan’ın oligarşiyle yönetilmesi. Yani ülke belli bir zümrenin kararlarıyla yönetiliyor. Bankalarda bu sisteme dahil ve kripto paraların yasaklanmasında en çok bankaların rolü olduğu iddia ediliyor. Hindistan’da artan bu yasakların ne zaman son bulacağı ise merak ediliyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago