Categories: Genel Haberler

Uzayda Bitcoin ve Ethereum node’ları çalıştırılacak

Merkezi olmayan alt yapı sağlayıcısı SpaceChain, 3 Haziran’da SpaceX’in Falcon 9 roketiyle uzaya bir Ethereum node’u konuşlandıracak. Bu, Ethereum için bir ilk olacak.

SpaceChain tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) üzerinde çalışacak olan bu Ethereum node’unun işlem yaparken fiziksel bir güvenlik sağlayacağı vurgulandı. Açıklamada, “Uzay alt yapılarının güvenliği, Ethereum sözleşme işlemlerinin merkezi karasal sunuculardan bağımsız bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Böylece, akıllı sözleşme işlemleri daha verimli yapılacak ve daha büyük uygulama senaryoları mümkün olacak.” denildi. Uzayda çalıştırılacak olan bu Ethereum node’undan yararlanacak ilk şirketin ise Nexus olduğu açıklandı. Şirket, kurumsal hizmetlerinde bu node’dan faydalanacak.

Bitcoin node’ları için ikinci bir uzay görevi planlandı

Öte yandan SpaceChain, 24 Haziran’da da uzaya Bitcoin node’ları konuşlandıracak. Kripto para borsası Biteeu ve Nexus için oluşturulan Bitcoin node’ları, bir YAM-2 uydusu üzerine kurulacak. Bu görev, yine SpaceX’in Rideshare programı kapsamında Falcon 9 roketiyle gerçekleştirilecek. Uzaydaki Bitcoin node’ları, Nexus ve Biteeu’nun müşterilerine Bitcoin işlemlerinin daha güvenli bir yolunu sunmalarına imkan verecek. Blockstream şirketinin de halihazırda uzayda çalışır durumda olan Bitcoin node’ları olduğu biliniyor.

İkinci uzay görevi kapsamında ayrıca Divine için bir node da yerleştirilecek. Küresel yardım vakfı I AM PART OF’un bir parçası olan bu topluluk projesi, Kuran’ın öğretilerini dünyanın her yerindeki insanlara yaymak için uzay teknolojisinden yararlanacak. SpaceChain’in uzay yükünde saklanan Kuran dosyaları, uzaydan Divine projesi için oluşturulmuş çeşitli platformlara iletilecek.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago