Categories: Bitcoin Haberleri

Ünlü kripto yatırımcısından “Bitcoin 2028’de altının yerini alacak” iddiası

Bitcoin’in bir yatırım aracı olarak nihayetinde geleneksel altını devralabileceği fikri, soyut bir teori gibi dursa da kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran bir düşünce. Bunun nedeni, Bitcoin’in altın dan daha değerli olduğu bir dünyada, iki önemli gelişmeye neden olabileceği.

Birincisi, kendi yatırımları daha büyük, daha iyi ve daha değerli hale geliyor ve bu da onları zenginleştiriyor. İkincisi, bir Bitcoin ve altın ikamesinde, normal insanların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladıkları anlamına gelmesi. Bu, Bitcoin’in sonunda küresel ölçekte kabul edilmesine ve daha sonra devasa bir kripto para yükselişine yol açabilecek ana yatırım haline gelmesini sağlayacaktır.

Yeni raporlara göre, dün Çin Kripto para borsası BTCC’nin kurucusu Bobby Lee, Bitcoin pazarının 8 trilyon dolara varacağına inandığını belirtti ve Bitcoin değerinde büyük bir artışa öngördü. Yaptığı uçuk fiyat tahmini ise 500.000 dolar. Bu elbette ütopik bir tahmin. Açıkçası, bu, 2028 yılına kadar gerçekleşebilir mi? teknik olarak mümkün olsa da arz-talep yasasına göre bu pek olası görünmüyor.

Bitcoin altın çekişmesinde zıt görüşler de var

Bitcoin’in altına alternatif bir değer deposu olarak kullanma fikrine karşı çıkanlarda bulunuyor. En ciddi sesler arasında, hem Bitcoin’i hem de yandaşlarını sosyal medyada eleştiren ünlenen altın yandaşı Peter Schiff var. Geçtiğimiz hafta Schiff, Çin’in devlet tarafından verilen dijital para birimini altınla destekleme potansiyelinin Bitcoin’i olumsuz etkileyeceğini savundu. Ayrıca bundan önce BTC/USD’nin asla 50.000 dolara ulaşmayacağını, altının ise 5.000 doları geçeceği tahmininde bulunmuştu.

Bu arada Bitcoin savunucularından Max Keizer. Geçen hafta Keizer Raporu adlı programın bir bölümünde, Bitcoin’in otomatik yerleşim yeteneğinden dolayı altın veya fiat para biriminden işlemler açısından daha fazla uygun olduğunu söyledi.

Ne olursa olsun, Bitcoin nihayetinde bir değer deposu olarak altının yerini alsa bile, kripto para yatırımının çok riskli olduğunu ve bu nedenle sadece ne yaptığınızı biliyorsanız, yapılması gereken bir yatırım olduğu unutulmamalı.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago