Categories: Bitcoin Haberleri

Twitter CEO’sundan Bitcoin’e Yatırım

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, kripto paralara nasıl yatırım yaptığını açıkladı. Dorsey’in Bitcoin destekçisi olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Jack Dorsey’in Bitcoin’e karşı olan yatırımları dünya çapında biliniyor ve yatırımcıların gözünde Dorsey mühim bir figür.

Jack Dorsey Lightning Network teknolojisinin geliştirilmesi için ciddi yatırımlarda bulunuyor. Lightning Network ile Bitcoin alım ve satımı anında gerçekleşecek ve transferlerde hiçbir ücret alınmayacak. Dorsey aynı zamanda CEO’su olduğu Twitter’a Blockchain teknolojisini entegre edebilmek için çok çalışıyor. Birkaç gün önce Twitter’da atılan tweetlerin altında bir yıldırım simgesi gösteren uygulama piyasaya sürülmüştü. Bu yıldırım simgesine tıklandığı zaman tweetin sahibine Bitcoin bağışında bulunulabiliyor. Jack Dorsey bu uygulamayı çok beğenmiş ve ‘mükemmel’ yorumunda bulunmuştu. 42 yaşındaki Dorsey yaptığı açıklamada, önümüzdeki 10 yıl içerisinde internet ortamında kullanılacak tek paranın Bitcoin olacağını iddia etti.

Her fırsatta Bitcoin’i öven ve kripto paralarla ilgili haberleri yakından takip eden Twitter’ın CEO’su Dorsey, servetinin ne kadarlık kısmıyla Bitcoin aldığını söylemedi. Ancak birkaç ay önce yaptığı açıklamada yeterli miktarda Bitcoin’e sahip olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Marty Bent ile yaptığı röportajda bazı ipuçları veren Jack Dorsey, her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin satın aldığını açıkladı. Güncel kurdan hesaplandığında her hafta 2,8 BTC’ye tekabül ediyor. Yaklaşık 6 milyar dolar serveti bulunan Dorsey’in aldığı BTC’ler az görünse de uzun vadeli olarak düşünüldüğünde rakamlar ciddi boyutlara ulaşıyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago