Categories: Bitcoin Haberleri

Türkiye’de İlk Blockchain Eğitimi

Blockchain ağını dünya üzerinde duymayan hatta kullanmayan ülke kalmamıştır. Türkiye’de de blockchain ürünlerine olan ilgi gün geçtikçe artmakta. Fakat Türkiye’de ilerleme konusunda epeyce sıkıntılar bulunuyor. Bunlardan birisi de alanında kalifiye tasarımcı ve yazılımcı bulunamaması ve blockchain eğitimi olmaması.

Kemal Apaydın uzun yıllar San Francisco’da yazılım alanında çalışmalarıyla tanınmış bir girişimci olarak, son 5 yılını mining çalışmalarıyla da biliniyor. Apaydın ve ekibi Ali Perik, Ezgi Erdem ve Zeynep Özbay Türkiye’nin ilk Blockchain Eğitim Hackathon’u Blockcircus’u düzenliyorlar. Blockchain Eğitimi’nin amacı, blockchaine meraklı tasarımcı ve yazılımcılarla eğitmenleri bir araya getirerek ürün geliştirebilmelerine yardımcı olabilmek. Blockcircus, girişimcilik ile blockchain sektörü arasında aracı olmayı hedefliyor. Şu ana kadar 20 den fazla eğitmen, 12 partner ve bir çok sponsorluk başvuruları yapıldı. Sponsor firmaları arasında dünyaca tanınan IBM, 500 startups ve Hackquarters gibi firmalar bulunuyor. Etkinlik global çapta da bir çok blockchain problemlerine çözüm olmayı hedefliyor. Bu nedenle yakın zamanda San Francisco ve Berlin’de de etkinlik düzenlemek için girişimlere şimdiden başlanmış. Kemal Apaydın’a göre, Bitcoin ile Blockchain’i bir tutan genel kanının değişmesi gerekiyor. Dünyanın büyük bir kısmının bu teknolojiye yatırım yaptığını söyleyen Apaydın’a göre Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Bu konuyla ilgili workshoplara katılabileceğiniz, başarılı eğitmen&mentorlarından destek alarak ürün geliştirebileceğiniz Türkiye’nin ilk Blockchain eğitim hackathonu, Blockcircus’a buradan başvurabilirsiniz.

Aslı Şişman

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago