Categories: Genel Haberler

Tether yine tartışma konusu: Celcius’a 1 milyar dolar kredi

68 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük sabit coin konumundaki USDT‘nin ihraççısı olan Tether şirketiyle ilgili tartışmalar bitmiyor. Şirketle ilgili açılan bir soruşturmada, Tether’in rezervlerinde tutması gereken milyarlarca doları birçok şirkete kredi olarak verdiği ortaya çıktı.

Celcius’a 1 milyar dolar kredi

Tether’in 1 milyar dolar kredi verdiği şirketlerden olan ve de aslında yine bir kripto borç verme platformu olan Celsius Network’ün CEO’su Alex Mashinsky, soruşturma kapsamında yaptığı açıklamada Tether’e %5 ilâ %6’lık faiz ödediklerini söyledi. Soruşturmada, Tether’in başka şirketlere de, Bitcoin‘in teminat olarak kullanıldığı milyar dolarlık borçlar verdiği tespit edildi. Bu şirketler arasında Çin merkezli olanlar da bulunuyor. Bilindiği üzere Tether, Celcius’un Haziran 2020’de 30 milyon dolar topladığı yatırım turuna da liderlik etmişti.

Celcius ayrıca ABD’de Teksas, New Jersey, Kentucky ve Alabama gibi bölgelerde regülasyon kurumlarının radarına girmişti. Kurumlar şirketten bazı kripto faiz ürünlerini, yasaları ihlal ettikleri gerekçesiyle durdurmasını talep etmişlerdi.

Bilindiği üzere son dönemde ABD ve AB gibi yargı bölgelerinde sabit coin’ler ciddi bir tartışma konusu olmuş durumda… Özellikle USDT ve USDC gibi en büyük iki sabit coin’in arkasında olan rezervlerin net şekilde açıklanmaması regülatörlerin sürekli olarak bu iki kripto parayı ihraç eden şirketleri kontrol etmesine sebep oluyor.

Geçtiğimiz günlerde USDC ihraççısı olan Circle şirketine de, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Açıklamada, soruşturmanın Temmuz ayında açıldığı belirtilmişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago