Categories: Genel Haberler

Tarihin en büyük Bitcoin etkinliğine sayılı gün kaldı: Öne çıkan notlar

Kripto para fiyatlanmalarının çeşitli manipülasyonlar ile yönlendirildiği şu günlerde içinizi ferahlatacak bir haber var. Önümüzdeki ayın başında gerçekleşecek olan Bitcoin konferansı, tarihin en büyük Bitcoin etkinliği olarak anılacak. Konferansta; teknoloji, siyaset, spor ve sanat dünyasında önemli başarılara imza atmış birçok konuşmacı katılacak.

Bitcoin konferansları, 2011 yılından beri aktif olarak düzenlenmektedir. Bu sene Miami’de gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili detayları sizler için araştırdık.

Erken Bitcoin dönemi

Bitcoin’in ilk ortaya çıktığı zamanlarda düzenlenen etkinliklerin ve katılımcılarının sayısı oldukça azdı. Kimi zaman bir otelin toplantı salonu kimi zaman bir üniversitenin dersliğinde gerçekleşen Bitcoin etkinlikleri, salt topluluğun birbirini tanımasını amaçlıyordu. Böylece, internet üzerinden oluşmaya başlayan Bitcoin topluluğunun etkileşimi artabiliyordu.

Kaynak: bitcointalk.org

Kripto para sektörün son on yıldaki gelişimi Bitcoin konferanslarının tertiplenme süreci üzerinden kolaylıkla gözlemleyebiliriz. İlk Bitcoin etkinliği, 2011 yılında ABD’nin New York şehrinde düzenleniyor. Etkinliğin duyurusu, kurucusu Satoshi Nakamoto’nun erken Bitcoin’ciler ile aktif olarak iletişimde olduğu ünlü forumda yapılıyor. Duyurusunu yapan Bruce Wagner, bir talkshow sunucusu ve Bitcoin savunucusudur.

2021 Bitcoin Konferansı

Konferans, ABD saatiyle 3 Haziran sabahı başlayacak ve 5 Haziran akşamı sona erecek. Konferansta, popüler kripto paranın savunucularından Michael Saylor, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ve ünlü kriptografi uzmanı Nick Szabo konuşmalarını gerçekleştirecekler. Dikkat çeken konuşmacılardan diğerleri de ABD’nin Eski Senatörü Ron Paul ve Wyongmin Senatörü Cynthia Lummis olarak karşımıza çıkıyor. Senatör Lummis’in ABD finans sektörü ile çok yakın ilişkisi var. ABD’deki senatörleri ve yöneticileri bilgilendirmek amacıyla U.S. Senate Financial Innovation Caucus isimli enstitütüyü kuruyor. Bu enstitü, Bitcoin ve blok zinciri teknolojisinin araştırılmasının yanı sıra bu dönüşümün kurumsal bazdaki adaptasyonuyla doğrudan ilişkilidir.

Binance ve FTX gibi büyük borsalarla beraber ünlü yazılım firması Microsoft’un da sponsor isimler arasında yer aldığını görüyoruz. Ayrıca, geçtiğimiz senelerdeki konferansların aksine bu sene sponsor sayısının arttığını da söyleyebiliriz. Buna parelel olarak, etkinliğin bu sene Miami’de gerçekleşiyor olması önemli bir konudur. Çünkü, blok zinciri teknolojisinin hızlı adaptasyonu için yeni Silikon Vadileri gerekmektedir ve İsviçre’deki Zug kenti ile Miami bu konuda verilebilecek en güzel örneklerdendir.

Konferansa nasıl katılabilirim?

Miami’deki Mana Wynwood Convention Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinliğe 10.000 kişi katılabilecek. Fakat, sanal olarak da dünyanın her yerinden katılımcı kabul edilmektedir. Eventbrite platformu üzerinden biletleri kontrol edebilirsiniz. Ek olarak, “Whale Tickets” kategorisinde balinalara özel biletler satılmaktadır. Ayrıca, Whale Tickets sahipleri, kaykayın efsanevi isimlerinden Tony Hawk ile tanışabilecek ve 5 Haziran’da gerçekleşmesi beklenen “Balina Gecesi” etkinliğine katılabilecekler.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago