Categories: Genel Haberler

Sürpriz sayıda geleneksel yatırımcı kripto dünyasına girdi bile!

Yapılan global bir çalışmaya göre; dijital menkul kıymetlerdeki yatırımcıların büyük çoğunluğu Amerika ve Çin’de güçlü konumda bulunan geleneksel yatırımcılar…

Frankfurt Blockchain Merkezi Okulu ve BlockState AG tarafından dün yayımlanan araştırmaya göre; dijital menkul kıymetler yatırımcılarının %71’lik bölümü, geleneksel yatırım dünyasından geliyor.

Geleneksel yatırım insanlarını bekleyen Blockchain dünyası yanılıyor. O kişiler zaten buradalar!

Kriptoya kimler yatırım yapıyor?

Araştırma, dijital yatırım ekosistemi içinde 69 yatırımcıyı inceledi. Çıkan sonuç, %64’lük kesimin geleneksel ve risk sermayesi firmaları olduğunu, %8’lik bölümün ise yatırım fonları, dijital varlık yönetimi firmaları ve emlak şirketleri olduğunu gösterdi. Sadece %28’lik bölüm Blockchain girişim şirketleriydi.

69 yatırımcının 42’si ABD’li iken, 6 yatırımcıyla Almanya ikinci sırada, Çin ise 5 yatırımcıyla üçüncü sırada yer aldı.

Yine de Blockchain endüstrisi hala büyük geleneksel yatırımcıları bekliyor olabilir. Araştırma, dijital menkul kıymetlerdeki yatırımcıların genellikle daha küçük şirketlerde çalıştığını tespit etti:

69 yatırımcının 54’ü, 50’den daha az çalışanı olan şirketlerdendi. Katılımcılardan sadece 2 tanesi 200’den fazla çalışanı olan şirketlerdendi.

En fazla yatırım yapan iki şirketten biri; 469 yatırımla ZhenFund adlı risk sermayesi şirketi iken, diğeri ise 387 yatırımla Slow Ventues adlı risk sermayesi fonu şirketiydi.

Yine de en çok yatırımı yapan güvenlik temelli token yatırımları yapan Blockchain şirketi VC fonlarıydı. Blockchain Capital ve Coinbase Ventures 3 güvenlik bazlı token yatırımı yaparken, Andreseen Horowitz’in VC kolu olan a16z crypto ise 2 yatırımda bulundu.

Eski para yeni teknoloji

Kripto paraya ilgi duyanlara bankalar da eklendi. Ankete katılan 17 bankanın 12’si tokenizasyon teknolojisini kullanıyor. 5 banka saklama hizmetleri teknolojisini tercih ediyor. Anket ayrıca 9 bankanın 1,573,300,000 dolarlık varlığı tokenize ettiğini gösteriyor.

Anket ayrıca Çin bankalarının da diğer ülke bankalarının önünde olduğunu ortaya çıkardı. Tokenize edilmiş varlıklar konusunda Çin’in liderliği bulunuyor. Çin lideri Xi Jinping’in Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı açıklamalar ülkenin bu konudaki ilerleme isteğini gösteriyor. Çin özel İletişim Bankası tek başına 1,300,000,000 dolarlık borcunu tokenize etmiş durumda. Karşılaştırma yapacak olursak Fransız Société Générale bu konuda 110 milyon dolarda.

Kriptoya en çok ilgi duyan banka çeşidi %34 ile şirket bankaları. Onun arkasından ise yatırım bankaları ve devlet bankaları geliyor. İkisinin de oranı %24.

Eski paranın bu yeni teknolojiye girişine rağmen pazarın kanunlardan yüksek derecede etkilendiği görülüyor. Bu yüzden kriptoya karşı olumlu olan Malta ve İsviçre gibi ülkeler bu konuda lider konumdalar.

Raporda ayrıca, şu anda sadece altı şirketin kanunen düzenlenmiş ticaret çözümleri önermesinden dolayı yayın, cüzdan ve saklama hizmetleri gibi ikincil piyasalar büyük bir pazar boşluğunu temsil ettiği belirtildi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago