Categories: Genel Haberler

Sürekli dava açılan BitMEX yoluna devam ediyor: BMEX token geliyor

İçerik

Geçtiğimiz sene ABD’de Adalet Bakanlığı’ndan CFTC ve FinCEN’e kadar birçok kurumun dava açtığı hatta bazı yöneticilerinin tutuklanıp kefaletle serbest bırakıldığı BitMEX borsası zor günleri atlatmasının ardından BitMEX token’ı (BMEX) çıkarmaya hazırlanıyor.

Eski, yeni ve arkadaşını getiren kullanıcılara dağıtılacak

Kripto para evreninin en eski borsalarından biri olan BitMEX, kendi token’ının bir bölümünü de yeni üye olan ve halihazırda üyeliği bulunan kullanıcılarına airdrop olarak dağıtacak. Açıklamayı bugün yapan borsa, token’ların 1 Şubat 2022’de kullanıcıların cüzdanlarına aktarılacağını duyurdu. “Müşterini tanı” seviyelerini tanımlayan ilk 50 bin yeni kullanıcı, 5 BMEX token ile birlikte 10 USDT kazanacak. Üyeliği bulunan eski kullanıcılar ise token’ları ,işlem yaptıkları sürece kazanacaklar. Bu üyeler, işlem ücretlerinin %25’i kadar BMEX kazanbilecekler. Her kullanıcının en fazla kazanabileceği token sayısı 50 bin adet olacak. Platforma en az 3 kişi kazandıran kullanıcılara da 15 BMEX token verilecek. Yeni katılımcıların da KYC işlemlerini tamamlaması gerekecek.

Arz 450 milyon

Token’ın toplam arzı 450 milyon olacak. Yapılan açıklamada BMEX’lerin tek seferde yaratılacağı ve 5 yıllık dönem içinde dağıtılacağı belirtilirken, BitMEX çalışanları için %20’lik, uzun dönemli stratejinin bir parçası olarak da ekosistem için %25’lik kısmın ayrılacağı açıklandı.

Spot borsa gelene kadar çekim işlemi yok

BitMEX gelecek ay da, token sahipleri için BMEX’in faydalarını açıklayan bir “BMEX litepaper” yayımlayacak. Bu avantajlar, fiat işlemleri konusundaki ve yaklaşmakta olan BitMEX spot borsasında işlem ücreti indirimlerini içerecek. BitMEX’in spot işlem borsasının 2022 yılının ikinci çeyreğinde açılması bekleniyor. BMEX de yine bu borsada listelenecek. Bu döneme kadar airdrop ile kazanılan token’lar ise çekilemeyecek.

BMEX’ler, ABD ve diğer yasaklı yargı bölgelerinde trade edilemeyecek. Ayrıca Binance’in yakım politikasına benzer “burn” uygulaması da olacak. Her çeyrek bir miktar token yakılacak ve detaylar web sitesinden duyurulacak.

Şirkete ve kuruculara davalar bitmiyor

Hatırlanacağı üzere, BitMEX ve kurucuları Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed, geçen yıl ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından kayıtsız bir platformu yönetmek, gerekli olan kara para aklama karşıtı önlemleri uygulamamak gibi birden fazla CFTC regülasyonunu ihlal ettikleri için dava edilmişlerdi. Samuel Reed, tutuklanmış ve 5 milyon dolar kefaletle serbest kalmıştı. Arthur Hayes de CEO’luk görevinden istifa etmiş ve daha sonra ABD’ye gelerek yetkililere teslim olarak ifade vermişti. Hayes tutuklanmamıştı.

Ağustos ayında da CFTC, BitMEX ile 100 milyon dolarlık cezai bir anlaşmaya varmıştı. Ancak Hayes, Delo ve Reed’in kurumla olan davası devam ediyor. ABD Adalet Bakanlığı da yine geçen sene şirket ve üç kurucu hakkında Bankacılık Gizlilik Yasası’nı ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmıştı. Bu dava da devam ediyor.

Borsanın ilk çalışanlarından olan Greg Dwyer da yine Hayes gibi ABD’ye teslim olmuş, tutuklanmış ve 2.7 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago