Categories: Genel Haberler

Spot ETF umutları sayesinde Bitcoin %11 artışla 17 yılın doruğunda

Investing.com – Dünyanın en büyük kripto para ünitesi Bitcoin, ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesinin spot borsa yatırım fonunu onaylamaya yakın olduğu tarafındaki spekülasyonların artmasıyla önemli bir yükseliş gösterdi.

Token %11 artışla 33.433,8 dolara yükselerek Mayıs 2022’den bu yana en yüksek düzeyine ulaştı. Ayrıyeten Temmuz ayından bu yana birinci kere 30.000 dolar düzeyinin üzerine çıktı.

Dünyanın 2 numaralı kriptosu Ethereum da yaklaşık %7 yükseldi.

DC Temyiz Mahkemesinin, Grayscale’in Bitcoin fiyatını direkt takip eden bir ETF başvurusunu haksız yere reddettiği kararına varması ile SEC ve dijital varlık firması Grayscale ortasındaki yasal savaş, dün Grayscale lehine sonuçlandı.

Buna ek olarak basında çıkan haberlerde, Blackrock tarafından yapılan spot Bitcoin ETF müracaatının da meyvelerini vermeye yaklaştığı ve iShares Bitcoin Trust’ın, Depository Trust and Clearing Corporation’ın web sitesinde listelendiği görüldü.

Her iki haber de spot Bitcoin ETF’sinin onaylandığına dair somut bir işaret sunmasa da bu yıl sonuncu bir onay konusunda iyimserliği artırdı ve bu onayın, yeni kurumsal yatırımcıları önemli formda tükenmiş bir kripto pazarına çekmesi bekleniyor.

Dolardaki son zayıflık da Fed’in bu yıl faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine dair beklentilerin arttığı bir ortamda kripto piyasalarına bir ölçü yardımcı oldu.

BlackRock Inc (BLK), Grayscale, Ark Ventures ve VanEck, SEC’in geçtiğimiz yıl bir dizi başvuruyu reddetmesinin akabinde ABD’de bir spot Bitcoin ETF’si için başvuranlar ortasında yer alıyor. Grayscale’in teklifinin tekraren reddedilmesi, dijital varlık firmasının, bu hafta firmanın lehine sonuçlanan bir dava açmasına neden olmuştu.

Spot Bitcoin ETF’lerinin, geçtiğimiz yıl yaşanan fiyat düşüşü ve çok sayıda yüksek profilli iflasın akabinde önemli bir likidite eksikliği yaşayan kripto piyasasına daha fazla sermaye çekmesi bekleniyor.

Bu durum; Binance ve Coinbase Küresel Inc (COIN) üzere büyük oyuncuların, dolandırıcılık ve lisanssız borsa işletmek suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasının akabinde kriptoya olan kişisel yatırımcı ilgisinin azalmasından ötürü Bitcoin hacminin son yılların en düşük düzeylerinde seyretmesiyle kendini gösterdi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago