Categories: Genel Haberler

Siber Korsanlar 44 Adet Cüzdan Kullandı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ı hackleyen siber korsanların izlediği yöntem gün yüzüne çıkmaya başladı. Yapılan detaylı araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre, ünlü kripto para borsasını hackleyen hackerlar tam 44 farklı kripto para cüzdanına çaldıkları Bitcoin’leri gönderdikleri tespit edildi. Kullanıcı güvenliğinden ötürü Binance borsası bu hesaplara ait kişisel bilgilere ulaşamadıklarını açıkladı. Bu sayede borsadan ele geçirilen tam 40 milyon dolar, 44 farklı hesaba aktarıldı. Yaşanan bu hack olayından sonra Binance’ın güvenliği ile ilgili ciddi şüpheler duyulmaya başlandı. İnsanlar yatırımlarını Binance borsasında saklarken endişeli olduklarını vurguladılar.

Binance borsasında yaşanan bu hack olayından sonra gözler borsanın CEO’su Zhao’ya çevrildi. Gerçekleşen saldırıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Zhao, kayıp 40 milyon doların fondan tahsil edileceğini ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıklamıştı. Her ne kadar yatırımcıların zararı karşılansa da iş ve zaman kaybı sebebiyle insanlar oldukça öfkeli. Hatta bir grup yatırımcı mevcut yatırımlarını ünlü borsadan çektiğini ve farklı cüzdanlara aktardıklarını duyurdu. Binance borsasına karşı yapılan bu saldırıdan sonra borsanın çıkardığı ve kısa sürede çok büyük işler yapan BNB’de yüzde 7 oranında değer kaybetti. Son zamanlarda kripto para borsalarına karşı gerçekleştirilen bu saldırılardan sonra yatırımcılar ne yapacağını şaşırmış durumda. En güvenilir olarak bilinen Binance borsasının bile güvenlik zafiyetinden dolayı zarar görmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 gün ago