Categories: Genel Haberler

Shiba Inu’nun (SHIB) artık kendi fast-food restoranı var

İçerik

Shiba Inu (SHIB) geliştiricisi Shytoshi Kusama, İtalyan fast-food restoranı Welly’s ile yapılan ortaklığı resmen açıkladı. Welly’s bu anlaşmayla birlikte yeniden markalaşmaya giderken, Shiba Inu köpeği de restoran zincirinin yeni maskotu oldu. Welly’s’in sloganı da “Ben Ryoshi’yim ve Welly’s yiyorum” oldu. Bilindiği üzere Ryoshi, Shiba Inu’nun anonim yaratıcısı…

DOGE ile de ödeme mümkün

Müşteriler artık Welly’s’de SHIB ile ödeme yaparak istedikleri yemekleri alabilecekler. İşin bir başka ilginç yanı ise, ödeme seçenekleri arasında Shiba Inu’nun rakibi olarak görülen Dogecoin’in de yer alması. Yani restoranda hem SHIB hem de DOGE geçerli olacak.

Geliştirici Kusama, konuyla ilgili yazdığı yazıda restoranın hem kaliteli hem de sağlıklı menüler sunduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Welly’s bir burger restoranı ancak vejeteryan, vegan ve ‘sağlıklı’ yemek seçenekleri de mevcut. En önemli mağazamızı bugün açarken, ileriki dönemlerde bu tür ihtiyaçları karşılamak adına daha fazla projeyle kaşınızda olacağımızı söylemek isterim”

Büyük şirketleri reddediyor

Shiba Inu’nun büyük şirketlerle ortaklık kurmayı reddedip, “halka inme” hedefinde olduğu bu yüzden işe, Welly’s gibi küçük restoranlardan başladığı ifade ediliyor. Kripto para topluluğunun bazıları Shiba Inu’nun bu hamlesini samimi bulmadığı belirtirken, ekip ise uzun vadedeki plânlarının bu şekilde olduğu konusunda ısrarcı davranıyor.

Burger restoranları ve fenomen coin’ler…

Son dönemde özellikle kripto paralar ile fast food restoranları arasında ciddi bir bağ oluştu. Kripto paralardan zarar eden yatırımcılar, espri yapmak amacıyla yıllardır “McDonalds’da çalışma” örneğini veriyorlar. Bu tür zincir restoranlarda iş bulmanın kolay olması ve maaşların düşük seviyede kalması, kolay kaybedilen paraların zor şartlarda kazanıldığına da vurgu yapıyor.

Köpek coin’leri ve fast-food zincirleri arasındaki bu bağ, Dogecoin’e verdiği destekle bilinen Elon Musk’ın tweet’leriyle son dönemde iyice artmıştı. Musk, kısa süre önce McDonalds’dan Dogecoin’i ödemelerde kabul etmesini talep etmişti. McDonalds’dan gelen esprili yanıt sonrası topa Burger King de girmişti. Hatta El Salvador başkanı Nayib Bukele de, Bitcoin’de gelen düşüşün ardından McDonalds’da çalıştığını gösteren bir fotoşoplu görsel paylaşmıştı.

Kısa süre önce de MrBeast adlı ünlü bir Youtuber, MrBeast Burger adından bir fast-food zinciri açmış ve Elon Musk’ın tweet’ini RT’lemesi karşılığında restoranında DOGE kabul edeceğini belirtmişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago