Categories: Genel Haberler

Shiba Inu NFT’si tam 4 milyon dolara alıcı buldu

Kripto paralarda boğa sezonunun belki de en çok konuşulan kripto parası olan Dogecoin’in logosundaki köpeğin cinsi olan Shiba Inu da artık herkes tarafından biliniyor. Bu fenomen akımı NFT’lere gösterilen büyük ilgiyle birleşince de çok ilginç fiyatlara satışlar gerçekleşiyor.

1696 ETH ödedi

Dogecoin’in benzeri olan birçok kripto para da çok yüksek seviyelerde piyasa değerine ulaşırken, bu durum NFT endüstrisine de yansıdı. Bir Shiba Inu köpeğinin resminin bulunduğu NFT, 4 milyon dolara alıcı buldu. Alıcının kimliği açıklanmadı ancak Twitter adresnin @PleasrDAO olduğu belirtildi. Alıcı ödemeyi Ethereum’la yaptı ve NFT sahibine 1696 ETH ödedi.

Para Japon anaokulu öğretmenine gitti

4 milyon dolarlık Ethereum’lar, Japonya’da bir anaokulu öğretmeni olan, fenomen köpek resminin sahibi Atsuko Sato’ya gitti. Shiba Inu NFT’si, açık artırma sitesi Zora’da satılırken, satış 3 gün gibi kısa bir sürede sona erdi.

Nereden nereye…

Shiba Inu’nun fenomen olmaya başlaması aslında Reddit ve Tumblr gibi forumlarda görülmeye başlamasıyla birlikte 2010 yılına kadar uzanıyor. 2013’te Dogecoin’in ortaya çıkmasıyla hızlanan süreç, bu boğa sezonunda ise adeta tepe noktaya ulaşmış durumda.

Bir şaka ve bahşiş parası olarak kripto evrenine giren Dogecoin, 2020 ve 2021 yıllarında Elon Musk ve Mark Cuban gibi dolar milyarderlerinin verdiği destek ile kalabalıklara ulaşmaya başladı. Cuban’ın sahibi olduğu NBA takımı Dallas Mavericks DOGE ile ödeme bile kabul ediyor.

Boğa sezonunda bir ara 90 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Dogecoin gibi, NFT’ler de yine bu sene ilgi görmeye başladı. Twitter kurucusu Jack Dorsey’nin ilk tweet’inin NFT’si 3 milyon dolara alıcı bulurken, NFT sanatçısı “Beeple”ın eseri ise 69 milyon dolarlık rekor fiyata satılmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago