Categories: Genel Haberler

SEC’den mahkemeye acil koduyla yeni talep: Slack mesajları açıklansın

Aralık ayından beri SEC ile Ripple arasında devam eden kayıtdışı menkul kıymet satışı davasında, SEC’den mahkeme heyetine acil önerge talebinde bulunuldu. SEC avukatı olan Jorge Tenreiro, mahkemeden, Ripple çalışanlarının “Slack” konuşmalarının elde edilmesine yönelik bir karar talep etti.

Bilindiği üzere Slack, ekip çalışmalarında iletişim hızlı sağlanmasına yönelik geliştirilmiş bir iletişim yazılımı. SEC’ye göre ise Ripple çalışanlarının 1 milyondan fazla Slack mesajının araştırılması gerekiyor.Ripple çalışanlarının uzun süredir e-mail yerine slack programıyla mesajlaştığı düşünüldüğünde terabayt’larca dosyanın araştırılması gerekecek.

SEC’nin iddiasına göre, Ripple şirketi bu mesajları araştırmayı ilk başta kabul etti ancak rakam sadece 1500’e yakın mesaj ile sınırlı kaldı. Yine de kurum bu mesajların içinde de önemli ve kritik bilgiler, hatta onların ifadesine göre ‘kanıtlar’ olduğunu düşünüyor.

Ripple vazgeçti, SEC mahkeme kararı istedi

Ripple şirketi ise mesajları araştırmayı kabul ettikten sonra, bir veri işleme hatasından dolayı araştırılan mesaj sayısının sınırılı kalmasıyla SEC’den ‘Bilgi vermek istemiyor’ şeklinde bir suçlama görmüştü. Şirket bu suçlamanın üzerine işbirliği yapma konusunda karar değiştirdi ve bundan sonra hiçbir şekilde kuruma yardımcı olmayacağını belirtti. İşte bunun üzerine SEC de mahkeme kararı çıkartma yoluna gitti.

SEC’nin gördüğü o konuşmalar…

SEC’nin gördüğü konuşmalar içinde; Ripple’ın spekülatif şekilde XRP işlem hacmi yaratmak istediği, şirketin XRP fiyatı konusundaki endişeleri, XRP satışlarının Ripple şirketi üzerindeki etkileri ve XRP’nin regülasyon konularındaki statüsünün olduğu iddia ediliyor.

Kurumun, Ripple lehine tanık olarak mahkemeye gelen kişilere bu mesajlar aracılığıyla daha detaylı sorular soracağı ve onların ‘hatırlamadıkları’ konularda, bu bilgiler sayesinde onlara ‘hafızalarını tazelemeleri’ konusunda yardımcı olacağı belirtiliyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago