Categories: Genel Haberler

SEC’den, 2,5 milyar dolarlık ponzi şeması Bitconnect ve kurucusuna dava!

Bir zamanların kripto para borç verme platformu olarak görülen ve küçük yatırımcıya 2,5 milyar dolarlık BCC token’ı satmayı başaran, ancak daha sonra piramit sisteminin klasik şekilde çökmesiyle tüm dünyadan on binlerce mağdur yaratan Bitconnect için SEC de harekete geçti. Kurum, Bitconnect ve kurucusu Satish Kumbhani’nin yanısıra ABD’li bir organizatör olan Glenn Arcaro’ya dolandırıcılık suçundan dava açtı.

SEC, Bitconnect’i, yatırımcılara aslında hiç vârolmayan bir volatilite yazılım işlem bot’undan elde edilecek gelirlerden her yatırımcıya %40’lık faiz vadetmesiyle suçladı. SEC ayrıca, Bitconnect ve Kumbhani’nin yatırımcı fonlarını yatırımda kullanmak yerine, ABD’deki üst düzey organizatör olan Glenn Arcaro ve birkaç yöneticinin kontrolünde olan cüzdanlara çektiği iddiasında da bulundu.

Kumbhani ve Arcaro için ilk dava!

Bitconnect’in bazı yöneticileri de, dolandırıcılık olayındaki rolleri ve buradan milyonlarca dolarlık komisyon almalarından ötürü daha önce SEC tarafından mahkemeye çıkarılmışlardı. Ancak Kumbhani ve Arcaro, SEC’nin bu davasından önce Bitconnect bağlantılı hiçbir suçlamayla karşılaşmamışlardı.

440 dolardan 1 doların altına inmişti

2016 ve 2018 yılları arasında çalışan Bitconnect ponzi şemasıTeksas ve Kuzey Karolayna eyalet regülatörlerinden menkul kıymet kanunlarını ihlal ettiği yönünde gelen uyarıların ardından kapanmıştı. Bir dönem 450 dolardan işlem gören platformun kendi token’ı olan BCC, kapanmanın ardından 1 doların da altına inmişti. Özellikle sosyal medyada Bitconnect mağdurlarının videoları hala yer alıyor.

Saadet zinciri tüm dünyadan kullanıcılara aylık yüzde 40’lık faiz vadediyordu. Kullanıcılar, platforma yatırdıkları Bitcoin’lerinin 180 gün kilitli kalmasını kabul ettikten sonra bu faizi almaya hak kazanıyorlardı. Yatırılan Bitcoin’ler ise BCC token’a çevriliyordu.

SEC daha önce de BitConnect’in tanıtımını yaparak projede aktif rol alan bazı sosyal medya tanıtımcılarına da dava açmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago