Categories: Genel Haberler

SEC’de büyük çatlak! Komisyon üyeleri, başkan Gary Gensler’i yerden yere vurdu

İçerik

SEC’deki parti ayrımı gittikçe büyüyor. Kurumun iki Cumhuriyetçi parti komisyon üyesi olan Hester Peirce ve Elad Roisman, Demokrat tarafın başkanı Gary Gensler’in ileriye yönelik programını yerden yere vuran bir açıklama yaptılar.

Dijital paralar gibi gelişen konulara yönelim isteniyor

Bilindiği üzere Gary Gensler, iklim değişikliği risklerini önleyecek kurallar, bireysel sermayeler, yönetim kurulu üyelerinin çeşitliliği gibi konuları Ekim ayına kadar hazırlamak istiyordu. İki Cumhuriyetçi komisyon üyesi ise, bu konulara daha az kaynak ayrılmasını ve içinde dijital varlıkların da olduğu gelişmekte olan konuları eğilim talep ediyorlar.

Bir önceki başkan döneminin inclenmesi ayrılığı başlattı

Gensler’in ajandasına karşı çıkılan ilk nokta ise, bir önceki başkan, yani Trump döneminin başkanı olan Jay Clayton döneminin gözden geçirilmek istenmesi… Taraflar arasındaki büyük ayrılığın burada başladığı belirtiliyor.

Gensler’in programına sert eleştiriler…

Cumhuriyetçi komisyon üyeleri Peirce ve Roisman, dün yaptıkları açıklamada ise Gnesler’in programını sert şekilde eleştirdiler ve şu ifadeleri kullandılar:

‘Kurumun itibarı zedelenmektedir”

“Listede birçok önemli konu varken, programda bunların atlandığını görüyoruz. Dijital varlıklar üzerinde artık daha şeffaf kurallar oluşturulması, şirketlerin kısa süreli çalışan konser işçilerine tazminat ödemeleri gibi konuların eksik olduğu ortadadır. Belki de bu kuralların olmaması, komisyonun zaten az olan kaynakları harcamak için başka konular düşünmesine bağlanabilir. Başkanın, eski kararları yeniden gözden geçirmeye yönelik son hamlesinin bireysel bir olay olmadığını ve yakın zamanda tamamlanan bir dizi kural koyma sürecini tersine çevirmek amacıyla yapıldığını net şekilde oraya koymuştur. Geleceğe yönelik bu şekilde bir program hazırlanması, kurumun istikrarlı bir düzenleyici olma itibarını zedelemektedir.”

Komisyon üyesi Peirce’ın uzun zamandır dijital varlık alanında şeffaflık yaratmanın bir savunucusu olduğu belirtiliyor. Hem kendisi hem de Roisman, özel piyasalarda daha fazla katılımıya izin vermek için akredite yatırımcı tanımının genişletilmesini de destekliyor ancak bu ikiliye göre Gensler, bu düzenlemelere yakın durmuyor.

MIT’de Sloan İşletme Okulu’nda blokzincir ve kripto paralar üzerine dersler veren gary Gensler’ın SEC başkanlığına gelmesi kripto para çevrelerinde sevinçle karşılanmıştı. Genel kanı, Gensler’in bu tür varlıklara olumlu baktığı yönündeydi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago