Categories: Genel Haberler

SEC, Hinman belgelerinin teslim kararına itiraz etti: 3 hafta kazandılar!

SEC ve Ripple arasındaki “kayıtsız menkul kıymet satışı” davasında flaş bir karar daha verildi. Yaklaşık 10 gün önce, Ripple’ın, William Hinman’ın konuşma belgelerine ulaşmasına izin veren hakim Netburn, SEC’nin itirazına da kapıları kapatmadı ve kuruma, bu konuda savunma hazırlaması için 17 Şubat’a kadar süre verdi. Geçtiğimiz hafta iki olumlu karar alan Ripple tarafı Hinman konusunda yaklaşık 3 hafta daha beklemek zorunda kalacak.

Hinman neden önemli?

Bilindiği üzere SEC’nin eski bir yöneticisi olan Willim Hinman, davanın da önemli figürlerinden biri konumunda geldi. Ripple, davanın en başından bu yana Hinman’a ve onun 2018 yaptığı ve Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını söylediği konuşmasına büyük önem veriyor.

SEC’nin tüm itirazlarına rağmen, Hinman’ın önce davaya müdahil olmasını sağlayan Ripple şirketi daha sonra da 2018’deki bu konuşmanın taslak metinlerini talep etmişti. SEC ise kurum içi gizlilik kanununa dayanarak bu talebe itiraz etmişti. Hakim Netburn de, Hinman’ın o konuşmadaki sözlerinin kişisel fikri olduğunu ve SEC’yi bağlamayacağını belirtmiş ve taslak metinlere ulaşılmasına izin çıkarmıştı.

Hakim Netburn bu kararından birkaç gün sonra da Hinman’ın konuşmalarının neyin menkul kıymet sayılıp sayılmayacağı konusunda kanıt sayılması gerektiğini belirten bir karar vermişti. Savunmasında Hinman’a ayrı bir önem atfeden Ripple şirketi bu iki kararla sevinmişti ancak belli ki son karar ödeme şirketinin 17 Şubat’a kadar beklemesine yol açacak. Hakim Netburn’ün kararını değiştirip değiştirmeyeceği o gün ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu kararla SEC de yaklaşık 3 haftalık zaman kazanmış oldu.

Regülasyonlar açısından önemli

Tüm dünyada kripto para regülasyonları devam ederken, ABD’de de özellikle sabit coin’ler konusunda yoğun bir tartışma yalanıyor. İşte 2020’nin Aralık ayında başlayan ve hem süre hem de Ripple’ın performansı açısından beklentilerin çok ötesine geçen bu dava, tüm dünyadaki regülasyonlar açısından da önem taşıyor. Bazı uzmanlar davanın bu kadar uzamasının bile Ripple adına zafer sayılabileceğini belirtiyorlar.

Öte yandan Willim Hinman’ın da ciddi şekilde tartışmalı bir isim olması da dikkat çekiyor. Hinman, Ripple’a açılan davanın hemen öncesinde SEC’den ayrılmış ve daha önce ayrıldığı hatta 1.6 milyon dolar tazminat aldığı bir avukatlık bürosuna geri dönmüştü.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago