Categories: Genel Haberler

SEC Başkanı, kripto para borsaları için NYSE ve Nasdaq formülü istiyor

Kripto para evreninin SEC’nin başına geçmesi durumunda olumlu haberler almak istediği ve umutla baktığı kişilerden olan Gary Gensler, kripto paraların birçok konuda kanuni boşluklardan yararlanarak ilerlediğini ve bunların önüne geçilmesinin önemli yollarından birinin de borsa regülasyonları olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi’nin Mali Hizmetler ve Genel Hükümet alt komitesiyle dün yapılan bir toplantıda bir araya gelen Gensler komite üyelerinin sorularını yanıtladı. Kongre Üyesi Mike Quigley, Gensler’e kripto paralar konusunda yeni bir regülasyon şeması yaratıp yaratamayacaklarını sordu.

“Kripto para evreni çok büyük”

Gensler ise kripto para evreninin çok geniş olmasının tüketici haklarını koruma konusunda ciddi zorluklar çıkardığını ve binlerce token projesi olmasına rağmen SEC’nin şu ana kadar sadece 75 tanesiyle ilgilenip harekete geçebildiğini söyledi. Gensler bu anlamda tüketiciyi korumanın en iyi yolunun borsalardan geçtiğini belirtti:

“Bazen emtiaların bazen de menkul kıymetlerin satıldığı bu ‘trade’ platformlarında tüketici korumasını sağlayabilmek için Kongre’yle birlikte çalışabilmeyi zaten düşünüyordum. Trafik kuralları olmazsa, piyasa katılımcıları her zaman trader’ların önünde yer alacaktır. Bu konuda endişelerim var. New York Borsası (NYSE) ve Nasdaq’da olan koruma yöntemlerini kripto para borsalarına da getirebilmeyi umuyorum.”

“Kripto para için daha büyük kaynak ayrılması gerekiyor”

Gensler ayrıca tüm bu regülasyonların getirilebilmesi için önemli miktarda bir fona ihtiyaç olduğunu ve SEC’nin şu an fonunun yüzde 16’sını yeni teknolojilere harcayabildiğini, diğer şirketlerin ise bu paradan çok daha fazlasına sahip olduğunu belirtti ve “Kripto para evreni çok daha büyük riskler içerdiği için aynı şekilde bunlarla mücadele etmek için de daha büyük kaynak gerekiyor” dedi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago