Categories: Genel Haberler

SBI Holdings CEO’su Ripple yönetim kurulundan ayrıldı

Ripple‘ın yönetim kurulunda önemli bir değişiklik yapıldı. Aynı zamanda Japon finans devi SBI Holdings’in de CEO’su olan Yoshitaka Kitao yerini Adam Traidman’a bıraktı. Şirketten resmi açıklama hala yapılmasa da değişiklik internet sitesindeki yönetim kurulu sayfasında net şekilde görülüyor.

SBI Holdings ve şirket CEO’su Yoshitaka Kitao, SEC’nin Ripple’a açtığı davadan sonra XRP‘ye ve topluluğuna verdiği büyük destekle biliniyordu. Kitao’nun yerine geçecek olan Traidman da bu anlamda ondan geri kalmayacak gibi gözüküyor çünkü o da Ripple ve SBI arasındaki ortaklık ile kurulan SBI Ripple Asia’nın CEO’su konumunda. Adam Traidman ayrıca, yine Ripple ile birlikte çalışan BRD’nin de kurucu ortağı.

Görevini bırakma sebebi…

Kitao’nun görevi bırakmasıyla ilgili olarak net bir açıklama yapılmazken, topluluğa yakın olan uzmanlar onun tamamen, Avrupa’yı Singapur ve Japonya’ya bağlayacak olan Osaka Dijital Borsası’yla ilgilendiğini ve SBI’daki diğer görevlerini de bıraktığını belirtiyorlar.

Traidman ne yapacak?

Traidman’ın ise Kitao’nun misyonlarını devam ettireceği ve özellikle Japonya ile Asya tarafında Ripple politikalarında bir değişiklik olmayacağı aktarılıyor. Traidman’ın CEO’su olduğu SBI Ripple Asia, RippleNet ile Japonya, Güney Kore ve Güney Asya ülkeleri arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Şirketten 2019’da yapılan açıklamada hedefin, Ripple ağının yüzde 50’sini elde etmek olduğu belirtilmişti.

“Dijital yuan büyük sorun”

Traidman geçen sene yaptığı bir konuşmada, 5 yıl içinde Çin ile iş yapan şirketlerin mutlaka dijital yuan ile çalışmak zorunda kalacağını, bunu yapmayanların da Çinli şirketlerle iş yapamayacağını belirtmişti. Bu konuda Ripple’ın önemine değinen Traidman, “Eğer dijital yuanınız olmazsa Çin ile iş yapamazsınız. Hükumetten bahsetmiyorum, şirketlerle iş yapamazsınız. Bu yüzden biz dijital varlıkların dijital yuan ile bağını sağlamaya çalışıyoruz. Bence ekonomide en büyük sorunlardan biri bu ve insanlar bu sorunun geldiğini görmüyorlar” demişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago