Categories: Genel Haberler

Rusya devlet başkanı Putin’nden kripto para yorumu: Yüksek değerleri var

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki Rusya Enerji Haftası Konferansı’nda konuştu. CNBC’den Hadley Gamble’ın sorularını yanıtlayan Putin kripto paralar hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Petrol ticareti için henüz erken”

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak’ın geçtiğimiz günlerde petrol sözleşmelerinin ABD doları dışındaki para birimleriyle yapılabileceği yönündeki açıklamalarının kripto paralarla bir ilgisi olup olmadığının sorulduğu Putin şunları söyledi:

“Bunları konuşmak için çok erken. Kripto paralar bir iletişim aracı olabilirler ancak şu anda hala tam anlamıyla anlaşılamadılar. Belki bir yerden bir yere transfer edilmesi konusunda ya da ödemelerde de kullanılabilir ancak herhangi bir varlığın ticareti konusunda kullanılması için çok erken bir dönemdeyiz. Petrol ya da diğer enerji kaynaklarının ticareti için de şu an çok erken… Evet, dünya gelişiyor ve oluşturulan varlıkların bu sistemde bulunma hakları var. Gelecek dönemde göreceğiz ancak bugün erken…”

“Bence altlarında yüksek bir değer yatıyor”

Kripto paraların hiçbir varlık tarafından desteklenmemesinin, Elon Musk’ın elindekilerin aslında değersiz birer varlık mı olduğu sorusunu da yanıtlayan Putin, şöyle konuştu:

“Bence yüksek derecede değer var. Ancak petrol ticaretinde şu an kullanılamaz. Ayrıca kripto para üretmek için de ciddi derecede enerji harcanması gerekiyor. Biz ise bugüne kadar geleneksel hidrokarbon kullandık ve kullanıyoruz. ”

“ABD’de enflasyon daha da artabilir”

ABD’nin borç limitini artırmasının ülkede daha fazla enflasyon getireceğini de belirten Putin, doların yaptırım aracı olarak kullanılmasının da büyük hata olduğunu belirtti:

“ABD, doları yaptırım aracı olarak kullanarak büyük bir hata yapıyor. Bizim dolar kullanmamızı engelledikleri zaman ne oluyor? Biz de gidip başka bir para birimini kullanıyoruz. Doları kullanan diğer ülkeler de, onun kendilerine karşı kullanılma korkusuyla dolar rezervlerini azaltıyorlar. ABD’nin yakın müttefikleri bile dolardan çıkmak istiyor. Yine de biz tamamen dolar ödemelerinin dışına çıkmak istemiyoruz. ABD bu politikasına devam ederse tabii ki başka çaremiz de kalmaz. ABD’nin borçları büyüyor. Borç limiti Kongre’de artırıldı. Bu sorunlar yaratacaktır. Enflasyon artacaktır. Bugünkü rakamlar da zaten rekor seviyede. Herkes şu an bu büyük borç yüküyle ne yapılacağını merak ediyor. Doların manipüle edilip edilmeyeceği soruluyor. “

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago