Categories: Genel Haberler

Ripple’ın XRP’si Dubai Memleketler arası Finans Merkezi’nde kullanım için lisanslandı

Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA), Ripple Labs’ın dijital varlığı XRP’ye Dubai Milletlerarası Finans Merkezi’nde (DIFC) kullanılmak üzere lisans verdi. Bu atak, ABD’de Yargıç Analisa Torres’in XRP’yi menkul değer olmayan bir varlık olarak tanıyan ve lisanslı firmaların XRP’yi hizmetlerine entegre ederek Bitcoin, Ethereum ve Litecoin‘e katılmalarına müsaade veren kararının akabinde geldi.

2020’de MENA merkezini DIFC’de kuran Ripple, fintech aktifliklerine etkin olarak katılıyor ve gerçek vakitli hudut ötesi ödemeler için Ripple’ın teknolojisini benimsemede öncü olan Abu Dabi Ulusal Bankası (NBAD) üzere önde gelen bankalarla paydaşlıklar kuruyor. Bu onay, XRP’nin benimsenmesini teşvik edebilir, ekosistemini genişletebilir ve XRP Ledger üzerinde yeni bölgesel ödeme usullerini ve başka sanal varlık uygulamalarını mümkün kılabilir.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Dubai’nin sanal varlık düzenlemesine yönelik proaktif tavrını ve yeniliği teşvik etmesini övdü. Bir toplumsal medya platformunda yaptığı açıklamada, Ripple’ın kripto dostu bölgelere odaklandığını vurgularken, yaklaşan RippleSwell aktifliğine atıfta bulundu.

BAE, sanal varlık hizmetlerinde düzenleyici netlik için bir merkez olarak kendini kuruyor ve kripto, ödemeler ve fintech bölümlerinde büyümeyi teşvik ediyor. XRP’nin piyasaya sürülmesinin, XRP Ledger üzerinde yeni bölgesel ödeme metotlarını ve sanal varlık kullanımlarını teşvik etmesi bekleniyor.

Ripple’ın misyonu, global paha değişimi ve idaresinde ihtilal yaratmak için karbon-nötr blok zinciri teknolojisinden ve yeşil dijital varlıklardan yararlanmaktır. Düzenleyici netlik sağlamayı, risk teminatı sağlamayı ve ekonomik sonlar olmaksızın kapsayıcı ve ölçeklenebilir finansal sistemlere erişimi artırmayı amaçlamaktadır.

Ripple ayrıyeten Singapur MAS’tan Büyük Ödemeler Kurumu lisansına sahiptir ve İngiltere ve İrlanda’dan diğer lisanslar aramaktadır. 8-9 Kasım tarihlerinde Dubai’de düzenlenmesi planlanan Swell isimli amiral gemisi aktifliği, DIFC COO’su Alya Al Zarouni ve VARA CEO’su Hensen Orser üzere kesim önderlerini ağırlayacak.

Bu makale yapay zekanın takviyesiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Kaide ve Şartlar kısmımıza bakın.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago