Categories: Genel Haberler

Ripple-SEC davasında hakimden araştırma süresinin uzatılmasına onay

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin, Ethereum ve XRP hakkında birçok yıla yayılan on binlerce belgeyi teslim etme süresini uzatmayı başardı. Kurumun, mahkemeden ettiği uzatma talebi hakim Sarah Netburn tarafından kabul edildi.

Ripple’ın istediği olmadı

Davayı başından bu yana en küçük ayrıntısına kadar takip eden ve sosyal medya hesaplarından bilgilendirmede bulunan avukat James Filan, hakimin onay verdiğini belgesiyle birlikte duyurdu. Mahkeme belgesine göre SEC’nin, Ripple’ın talep ettiği Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili binlerce belgenin sunulması için son gün 31 Ağustos olacak. Ripple ise uzatmaya karşı çıkıyor ve SEC’nin belgeleri son gün olan 18 Haziran’a yetiştirmesini talep ediyordu.

“20 binden fazla belge sunduk” demişlerdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise Nisan ayındna bu yana Ripple şirketine 20 binin üzerinde belge sunduklarını iddia etmişti. Bilindiği üzere Ripple, XRP’nin, Bitcoin ve Ethereum gibi menkul kıymet olmadığını iddia ediyor ve şirkete senelerce uyarı yapılmamış olmasını da buna kanıt gösteriyor. Bu yüzden Ripple şirketi, SEC’nin kendi içindeki Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili olan yazışmalarını talep ediyordu.

Jeremy Hogan: Dava şimdi uzadı

Davayı yakından takip eden bir başka Ripple ve XRP destekçisi avukat Jeremy Hogan da, mahkemenin bu kararının, davanın en az 60 gün daha uzayacağı anlamına geldiğini belirtti. Hogan yaptığı değerlendirmede şunu söyledi:

“Keşif ve araştırma süresi 60 gün daha uzadı. Bu aslında beklenmedik bir durum değildi ama tüm dava şimdi 60 gün daha uzadı. Bu yüzden karar duruşması Aralık/Ocak gibi olabilir. Taraflar arasında anlaşma olmazsa dava 2022’nin başlarına uzar. SEC’nin ‘XRP ile işlem yapmayın’ diye bir belgesi ya da önerisi yok. Bireysel konular olmadan böyle bir belge çıkmaz”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago