Categories: Genel Haberler

Ripple eski iş ortağı MoneyGram, Stellar ile çalışmaya başladı

Küresel para transferi şirketi MoneyGram, USD Coin (USDC) üzerinden anında para transferleri için Stellar ile birlikte çalışmaya başladığını açıkladı.

Açıklamaya göre iki şirket, bu yılın son çeyreğinde denemelere başlayacak ve iş birliği kapsamında kripto ile yerel para birimleri arasında oluşturulacak olan sabit coin köprüsü, bu yılın sonuna kadar belirli pazarlarda kullanımda olacak. 2022’de ise uluslararası alanda kullanıma sunulması hedefleniyor.

Stellar Geliştirme Vakfı’nın CEO’su Danelle Dixon, konu hakkında yaptığı açıklamada, MoneyGram ile iş birliğinin şirketin geniş acente ağının desteklediği her yerde fiat para ve kripto arasında takas işlemini mümkün kılacağını ifade etti. Buna göre müşteriler, MoneyGram lokasyonlarında USDC’leri anında nakde çevirebilecekler. Aynı şekilde nakit parayı da USDC’ye dönüştürebilecekler. İlk etapta Ethereum blok zincirinde çıkarılan USDC, bu yılın Şubat ayında Stellar’a da getirilmişti.

MoneyGram, daha önce Ripple ile ortaklık kurmuş ancak bu ilişki, SEC tarafından Ripple’a karşı açılan davanın ardından bozulmuştu. “Stellar ortaklığı, Ripple’dan farklı” diyen MoneyGram CEO’su Alex Holmes, Stellar iş birliğinin doğrudan tüketici ödemelerine dokunduğunu, dolayısıyla daha kapsamlı olduğunu söyledi. MoneyGram-Ripple ortaklığı, XRP‘nin MoneyGram’in para transferi sistemlerinde kullanılmasını amaçlıyordu. Ripple, böyle bir anlaşma karşılığında MoneyGram’den 50 milyon dolarlık hisse alımı yapmıştı.

Yaklaşık 8 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük ilk 25 kripto paradan biri olan Stellar (XLM), TSİ 23.45’te 0.34 dolardan işlem görüyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago