Categories: Genel Haberler

Ripple destekçisi avukat: SEC son açıklamasıyla büyük hata yaptı

İçerik

2020 yılının Aralık ayından bu yana SEC ile Ripple şirketi arasında devam eden kayıtsız menkul kıymet satış davasında, SEC her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Davayla ilgili olarak hem Twitter hem de Youtube üzerinden düzenli olarak değerlendirmelerde bulunan ve Ripple tarafında destek verdiği de bilinen avukat Jeremy Hogan, önemli bir bilgi daha verdi.

Son Youtube yayınında, SEC’nin davayla ilgili çok önemli bir hata yaptığına değinen Hogan, kurumun eski yöneticisi William Hinman’ın ünlü Ethereum konuşmasıyla ilgili yorumunu değiştirdiğini söyledi.

“Hinman’ın konuşması departmanının görüşünü temsil etmektedir”

Hogan SEC’nin, Hinman’ın Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığı konusundaki konuşmasıyla ilgili hakime son savunmasının şu şekilde olduğunu belirtti:

“Bu konuşmanın da dahil olduğu konuşma ve yorumlarda SEC’nin birçok departmanının birçok çalışanı, dijital varlıkların regülasyonlarının nasıl olması gerektiği konusunda bir yaklaşımı yansıtmaktadırlar. Burada da, direktör Hinman ve SEC çalışanları, Ethereum’un da dahil olduğu dijital varlıkların satışının ve tekliflerinin nasıl yapılması gerektiği konusunda kamuoyuna bir rehberlik yapması adına konuşmayı kullanmışlardır. Sayın Hinman’ın yaptığı kamuya açık bu açıklamalar, kendisinin o dönemde yöneticiliğini yaptığı Corp Fin departmanının görüşlerini gerçekten de temsil etmektedir”

Sonuyç olarak SEC, daha önce Hinman’ın kişisel fikri olduğunu söylediği konuşmanın şimdi ise kurumun fikrini yansıttığını belirtiyor. Hogan ise bunun çok büyük bir hata olduğunu iddia ediyor.

“Değiştirirseniz, savunmanız da çöker”

Bu değişikliğin SEC adına büyük bir kayıp olacağını belirten Hogan, şunları söyledi:

“Mahkemelerde plânınıza sıkı sıkıya sadık kalmalısınız. Örnek olarak bir alkollü sürüş davasında, müvekkilinizin içki içtiğini ancak sürüşünün bundan etkilenmediğini belirtebilir ve savunmanızı buna göre şekillendirirsiniz. Savunmanızı buna göre hazırladığınız için müvekkilinize de ona göre açıklamalar yapmasını söylersiniz. Ama o çıkıp da ‘Ben içki içmedim’ derse, işte o zaman sizin savunmanız da çöker”

“Hakim bile kişisel fikir demişti”

Keşif sürecinin bitmesine az bir süre kala SEC’nin büyük hatasının sonuçları olacağını söyleyen Hogan, kurumun bu yorumuyla adeta hakimin değerlendirmesinin bile dışına çıktığını belirtti:

“Bu argüman, SEC’nin neredeyse 1 senedir arkasında durduğu savunmayı tamamen yok sayıyor. Bu durum SEC için iyi olmadı. Hem fil hem de piyonlarını aynı anda kaybedebilirler. Hakim bile, Hinman’ın konuşmasında söylediklerinin kendi fikirleri olduğunu, kurumu bağlamadığını dile getirmişti. SEC bu yorumuyla 180 derece fikir değiştirmiş oldu”

Kişisel fikir üzerinden karar vermişti

Hatırlanacağı üzere hakimlerden Sarah Netburn, William Hinman’ın Ethereum hakkındaki konuşmasının kendisinin kişisel fikri olduğunu, kurumu bağlamadığını ve bu yüzden konuşmayla ilgili dosyaların açılması gerektiğini belirtmişti. SEC, bu dosyaların açılmasına, “kurumsal sır” yasasına dayanarak karşı çıkıyordu.

Hatta “kişisel fikir” argümanına dayanarak Hinman mahkemeye tanık olarak da getirilmişti. SEC buna da karşı çıkmıştı.

SEC’nin uzun süre, Hinman’ın Ethereum’un menkul kıymet olmadığı yönünde yaptığı konuşmanın kurumu bağlamadığı yönünde yaptığı savunmadan sonra şimdi ise bunun genel bir kanı yaratmak ve kurumun bu konudaki fikrini yansıttığını söylemesi davanın gidişatını Ripple lehine ciddi şekilde değiştirebilir.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago