Categories: Genel Haberler

Ripple davası: SEC’den müdahaleyi önleme çağrısı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) avukatı Jorge Tenreiro, Ripple ile SEC arasındaki davanın yargıcı Analisa Torres’e yazdığı 26 Mart 2021 tarihli mektupta, XRP sahiplerinin davaya müdahale etmelerini önleme çağrısı yaptı.

Avukat Tanreiro, böyle bir müdahaleye izin vermenin yönetilemez bir karışıklığa yol açacağını öne sürdü. SEC’ye göre, müdahil olma izni verilirse, 2018 yılının Haziran ayında Ripple’a karşı toplu dava açan XRP yatırımcısı Vladi Zakinov’un şirketin token’ı kayıt dışı menkul kıymet olarak sattığını iddia eden diğer XRP yatırımcılarıyla birlikte masada olması gerekecek:

“Mahkeme, müdahaleye izin verirse, XRP menkul kıymetlerinin kayıt dışı satışı konusunda davalı Ripple Labs’a dava açan büyük bir XRP yatırımcısı sınıfı dahil olmak üzere diğer tüm XRP sahipleri de müdahil olmaya çalışacaktır.”

Birincil motivasyon spekülatif alım satımı sürdürmek

Öte yandan SEC, XRP yatırımcılarının davaya müdahale taleplerinin birincil motivasyonunun “XRP’nin dijital varlık platformlarında spekülatif alım satımını eski haline getirmek ve böylece XRP’yi diğer yatırımcılara kâr ile satmak” olduğunu iddia etti. SEC, bu noktada geçtiğimiz haftalarda XRP yatırımcısı 10 bin kişi adına davaya müdahil olma talebinde bulunan avukat John Deaton’ın açıklamalarına atıf yaptı. Deaton, FXStreet’te yayınlanan açıklamasında kripto para borsalarının alım satımları tekrar açması durumunda XRP’nin fiyatının ikiye katlanabileceği, Ripple’ın da savunması için iki kat paraya sahip olabileceği tahmininde bulunuyordu.

İlginizi çekebilir | XRP fiyatı duruşmadan gelen haberle yükseldi

Ripple ise SEC’nin mektubuna verdiği yanıtta konu hakkında nötr bir pozisyon aldı. Bununla beraber şirket, SEC’nin davasının ikincil XRP piyasasını etkileyip etkilemeyeceğini netleştirmesi gerektiğini öne sürdü. Şirket, SEC’nin XRP’nin ikincil piyasa satışlarının ve diğer işlemlerin federal menkul kıymet yasalarına tabi olmayacağını belirtmesini hatırlattı. Bilindiği üzere kurum avukatı, geçtiğimiz günlerde yalnızca Ripple ve Ripple’ın iştiraklerinin XRP satışlarının yasa dışı olarak değerlendirilebileceğini söylemişti. Hukukçulara göre bu durumda XRP’yi iki ay önce listeden çıkaran borsalar, menkul kıymet yasalarını ihlal etmemiş oluyordu.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago