Categories: Genel Haberler

Ripple CEO’su Garlinghouse: En başından belliydi! Sıradaki, herkes olabilir!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ekonomi medyasının amiral gemilerinden olan Forbes’da çıkan bir makaleyi paylaşarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) eleştirdi.

Roslyn Layton’ın yazdığı “Kriptonun yükselişi… SEC bunun geldiğini göremedi” başlıklı yazıyı kendi hesabında paylaşan Garlinghouse, açılan davanın sadece Ripple ile ilgili olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu en başından belliydi. SEC’nin açtığı dava sadece Ripple ile ilgili değil. Peki neyle ilgili? Tamamen, uyulması imkansız olan adil bildirim ve yargı süreç standartları kullanılarak, regülasyon gücüyle kripto inovasyonuna neler yapılabileceğiyle… Uyarı olmadan herhangi biri, sıradaki olabilir Tüm bu süreçten elde ettiğim tecrübe ise Twitter dedektiflerinin azim ve titizliği aleyhine asla bahse girme!”

Yazıda SEC’ye ağır eleştiriler

Kopenhag’daki Aalborg Üniversitesi’nden Roslyn Layton’ın yazdığı yazıda ise SEC başta olmak üzere ABD devlet kurumlarına kripto paralar konusundaki “hesapsızlıklarından” ötürü ağır eleştiriler yer alıyor. Layton yazısında Ripple’a açıklan davaya karşı geliştirilen savunmanın tüm kripto para endüstrisi tarafından yapıldığını belirtiyor:

“SEC’ye karşı başlayan bu kalkışma aslında spesifik olarak sadece Ripple’ı desteklemek için yapılmıyor. Bu tamamen, zorla getirilmeye çalışılan regülasyonlara ve bilerek yaratılan piyasa karışıklığına yönelik bir tepki. SEC, 2013’ten bu yana XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olarak satıldığını iddia ediyor. Aynı zamanda onun hiçbir kullanım alanı olmayan bir menkul kıymet olduğunu söylüyor. Kurum, herkesin 8 yıldır XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu bilmesi gerektiğini belirtiyor ama kendisi davayı açtığı güne kadar XRP’nin hangi statüde olduğunu bilmediğini de itiraf ediyor. Açıkçası onlar da, davanın bu kadar uzayacağını ve Ripple’ın direnebileceğini tahmin edemediler. Son altyapı paketinde de, kripto endüstrisinin nasıl birlik olduğunu ve politikacıları şaşırttığını gördük”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago