Categories: Genel Haberler

Ripple bir ülkenin daha dijital para projesine dahil oluyor

Investing.com – Gürcistan Merkez Bankası, ülkenin ulusal para ünitesi larinin dijital formatının geliştirilmesine yönelik başlatılacak pilot uygulamada Ripple’ı teknoloji ortağı olarak seçti. 

Gürcistan ile Blockchain şirketi ortasındaki iş birliği kapsamında dijital larinin pilot çalışmaları, Ripple’ın CBDC platformu üzerinde gerçekleşecek. CBDC platformunda dijital paranın yüklü olarak kamu ve iş dalındaki kulanım durumu ve yararları test edilecek.

Ripple, bu yıl Mayıs ayında CBDC platformunu hizmete sunduğunu açıklamıştı. Bu platform, ülkelerin merkez bankası dijital para ünitesi (CBDC) ihraç etmelerine ve bu varlıkların kullanım durumlarını test etmelerine imkan tanıyor. Ripple, platform aracılığıyla Blockchain dalındaki deneyimini ülkelere ve finans kuruluşlarına sunarken taraflara CBDC kademesindeki karmaşık süreçler hakkında rehberlik hizmeti veriyor. Ripple’ın CBDC platformu XRP Ledger ağı üzerinde geliştirilirken Bhutan, Karadağ, Hong Kong, Karadağ ve Kolombiya, bu platformu kullanmak için şirket ile mutabakat yapan başka ülkeler oldu. Ripple tarafından yapılan açıklamada ise CBDC faaliyetleri konusunda 20’den fazla ülke ile görüşmelerin devam ettiği aktarıldı. 

XRP, Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nden onay aldı

Ripple ile ilgili başka değerli bir gelişme ise şirketin Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA) tarafından XRP’nin Dubai Milletlerarası Finans Merkezi’ndeki (DIFC) mahallî sanal varlık hizmetleri tarafından kullanılmasının onaylanması oldu.

Buna nazaran Dubai Memleketler arası Finans Merkezi’ndeki lisanslı kripto şirketleri, XRP’yi onaylı sanal varlık olarak kullanabilecek. Böylelikle XRP, DFSA’in daha evvel onayladığı Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’in ortasına katıldı.

Küresel bazda genişlemelerini sürdüren Ripple, son vakitlerde ABD’de de SEC ile davasında kıymetli bir avantaj elde etti. Kripto piyasasının yakından takip ettiği menkul değer davasında değerli bir kazanım elde eden Ripple, mahkemenin son olarak düzenleyicinin temyiz talebini reddetmesiyle moral buldu.

Son olumlu gelişmeler XRP’ye olan talebi artırmaya devam ediyor. O denli ki Blockchain bilgileri XRP’nin büyük yatırımcı sayısında rekor düzeylere ulaştığını gösterdi. Bununla birlikte Ripple tokeni, Ekim ayında %16 kıymet kazandıktan sonra Kasım’ın birinci günlerinde 0,6 dolar düzeyinde yatay hareket ediyor. 

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago