Categories: Genel Haberler

Polygon’a 50 ilâ 150 milyon dolar arasında dev yatırımlar geliyor

Ethereum uyumlu blok zinciri ağlarını birbirine bağlayan ve bu tür sistemleri inşa eden bir platform olan Polygon’a, Sequoia Capital India ve Steadview Capital’ın da içinde olduğu bazı şirketlerin yatırım plânı olduğu iddia edildi.

Amerikan teknoloji haber sitesi techcrunch’un iddiasına göre; bu şirketler token alım (MATIC) yoluyla yatırım yapacak. Belirlenen rakam ise 50 ilâ 150 milyon dolar arasında… Şirketlerin, MATIC’in son 1 aydaki ortalamasının yüzde 20 altında bir fiyatla token alacağı yazılırken, rakamların hala kesinleşmediği ve görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Aave, Sushi Swap ve Curve Finance’i bünyelerine kattılar

Son düşüşlerle birlikte piaysa değeri 12 milyar dolar civarında seyreden Polygon, en popüler 2. katman çözümlerinden biri olarak önplâna çıkarken, üzerinde günlük yaklaşık 7.5 milyon işlem gerçekleştiriliyor ve binlerce merkeziyetsiz uygulama pahalı işlem ücretleri ödemeden Ethereum’u asıl katman olarak kullanabiliyor. Aave, Sushi Swap ve Curve Finance gibi platformlar da, bazı 1. katman blok zincirleriyle kıyaslandığında bile daha büyük olan geliştirici ekosistemleri bünyesine katan Polygon’daki en büyük ve güvenilir projelerden en bilinenleri…

Erken yatırımcıların parasını ödemişlerdi

Hatırlanacağı üzere Polygon’un erken yatırımcıları bundan önceki ayı sezonunda, yaptıkları yatırımları şirketten geri istemişlerdi. Polygon bazı yatırımcıların paralarını ise geri ödemişti. Şirket bu yıl NBA takımlarından Dallas Mavericks’in sahibi olan ve kripto paralara destek evren Mark Cuban’dan da yatırım almıştı.

Son dönemde Solana ve Polkadot gibi rakiplerinin atılım yaptığı Ethereum konusunda, Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal, yılın başlarında konuşmuş ve web3 geliştirici ekosisteminin Ethereum etrafında toplandığını, bunun da kısa vadede değişmesini beklemediğini dile getirmişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago