Categories: Genel Haberler

NFT platformu OpenSea iddiaları kabul etti: Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Çok ciddi fiyatlara satılan ve son aylarda adeta bir moda haline gelen NFT dünyası, “insider trade” yani “içeriden bilgi sahibi olan kişilerin kendilerine avantaj sağlayarak işlem yapması” iddialarıyla çalkalanırken, iddiaların yöneltildiği şirket OpenSea’den açıklama geldi. Dev NFT platformu “insider tradeing” iddialarını kabul ettiklerini açıkladı.

Platformdan yapılan açıklamada, bir şirket çalışanının (*ürün yöneticisi Nate Chastain) içeriden elde ettiği bilgilerle kendisi için NFT ürün alımı yaptığı kabul edildi ve şu ifadeler kullanıldı:

Dün bir çalışanımızın, kullanıcılarımıza tamamen açılmadan önce NFT ürünlerinin düştüğü sayfayı gördükten sonra bu ürünleri erkenden aldığını tespit ettik. Bu bizim için son derece hayal kırıklığı yaratan bir durum. Bu yaşanan olaylarıni şirket ve ekip değerleriyle hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz. Bu durumu ciddiye alıyor ve gereken adımları atmak için olayla ilgili araştırma başlatıyoruz.

Ne olmuştu: “Önce alıyor, kâr edip satıyor”

Zuwu adlı Twitter kullanıcısı, Chastain’in hangi NFT’lerin platformda yayınlanacağını öğrendikten sonra, o NFT’leri satın aldığını ve listelenmeden sonra da kâr edip sattığını belirtti:

“OpenSea merhaba, neden ürün yöneticiniz Nate Chastain’in, NFT’leri listelenmeden önce satın almak ve hemen sonrasında satmak için açtığı gizli cüzdanları varmış gibi duruyor?”

Ekran görüntüleri paylaştı

İddialar Twitter’da çok ciddi tartışmalara yol açarken, Chastain’den herhangi bir yanıt ise gelmedi. İddiayı ortaya atan kullanıcı, Chastain’in OpenSea’nin tweet’lerinden sonra o sanatçının ürünlerinden aldığını ekran görüntüleri ve adresler ile paylaştı. Adresler arasında sürekli benzer hareketlerin yapılması ve zamanlamaların da birebir tutması iddiaları adeta doğrular nitelikteydi ve en sonunda da şirketin kabul etmesiyle bu durum tam anlamıyla açığa çıkmış oldu.

“OpenSea kampanya başlatır ve olan her şey unutulur”

İddiaların yer aldığı tweet’lerin altında ise bazı kullanıcıların, “Ben de o pozisyonda olsam ben de önceden aldığım bilgilerle kâr ederim” yazması, bazılarının ise “OpenSea yakında kullanıcıları için bir kampanya başlatır ve olan her şey unutulur” demeleri dikkat çekti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago