Categories: Genel Haberler

Milyarder yatırımcı Carl Icahn: Kripto paralar hep hayatımızda olacak

İçerik

Dolar milyarderi yatırımcı ve iş insanı Carl Icahn, son dönemdeki ekonomik gelişmelerle ilgili bir röportaj verdi. Icahn, yeşil enerjiden kripto paralara ve ABD’deki enflasyona kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunurken, şirketlerinin şu ana kadar hiç kripto para almadığını ancak bu konuda çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Temiz enerji için 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptık”

Bloomberg’e konuşan 85 yaşındaki ABD’li iş insanı son dönemin tartışılan konuları fosil yakıt ve temiz enerji üretimi hakkında artık yenilenebilir enerjiye geçmenin önemine değindi ve şunları söyledi:

“Hem ABD hükumeti hem de seçmenler belli ki, karbon gazı salınımını azaltma konusunda ciddiler. Bunun için sıfırdan bir yeşil enerji tesisi üretmek yerine, fosil yakıt üretirken aynı anda kademe kademe yenilenebilir enerjiye geçmek çok daha ucuz ve doğru gözüküyor. Bazı tesislerimizi yenilenebilir yakıt üretme sistemine geçirmek için 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptık ve bu yatırımı artırmayı düşünüyoruz.”

“Enflasyon olunca kripto paralar çıktı”

ABD’deki enflasyon endişeleri hakkında da konuşan Icahn, insanların paralarının değerinin azalması konusunda korku sahibi olduklarını belirtirken, kripto paraların da bu yüzden ortaya çıktığını belirtti:

“Diğer şirketler için çok fazla yorum yapamam ancak şunu söylemem gerekir ki, ekonomik sistemimizin içinde çok büyük miktarda bir dolar akışı söz konusu ve insanlar yavaş yavaş yüksek enflasyonun daha da artıp, ABD dolarının değerinin iyice azalmasından korkuyorlar.”

“Hiç kripto para almadık ama çalışmalarımız var”

“Bunun sonucu olarak kripto para teknolojisi gibi bir fenomen ortaya çıktı. Bugün çıkarılan kripto paraların çoğu ileriki dönemde bence var olmayacak. Ancak şu andaki formuyla ya da başka türlü bir formda kripto paralar hep hayatımızda olacaklar. Açıkçası şu ana kadar şirket olarak hiç kripto para almadık ama bunun üzerinde çalışıyoruz.”

“Joe Biden teşvik paketi konusunda dikkatli olmalı”

“Bence şu anda da çok ciddi bir enflasyon söz konusu ve bu durum faiz oranlarının artmasına, dolayısıyla da piyasada büyük bir düzeltme hareketine sebep olacak. Tabii bunun hangi seviyede olacağını tahmin etmek kolay değil. Joe Biden, ekonomiyi canlandırma sözünü kesinlikle yerine getirdi. Bununla birlikte, bu noktada aşırı teşvik paketi sağlamama konusunda son derece dikkatli olmalı… Bu durum büyük enflasyonist baskılara yol açabilir.”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago