Categories: Genel Haberler

Kripto piyasasından yeni haberler

Investing.com – Altcoin piyasasından bugün gündeme yansıyan kimi gelişmeleri derledik.

Binance.US’te listelenen FLOKI sert yükseliş sonrası birebir süratle düştü

Köpek temalı kripto varlıklardan biri olan FLOKI, Binance’in ABD iştirakinde listelenmesinin akabinde son 24 saatte %40’ı bulan bedel artışı kaydetti. FLOKI, Binance.US’te USD ve USDT çiftleriyle süreç görecek. 

Haberin akabinde FLOKI, dünkü süreçlerde %75 kıymet artışıyla 0,00005 dolara kadar yükseldikten sonra gelen kâr satışlarıyla tepe fiyatından %30’a yakın geriledi. Kripto para an prestijiyle yükselişe başladığı fiyat düzeyinden %25 kıymet artışıyla 0,000035 dolar bandından alıcı buluyor.

VeChain, MiCA ihtiyaçlarını mevcut teknolojiyle karşılıyor

Avrupa Parlamentosu, Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yönetmeliğini ve Fon Transferi yönetmeliğini büyük bir çoğunlukla onayladı. Bu düzenlemeler, AB’deki kripto varlık sanayisi için netlik ve düzenleyici katılık sağlarken bölge, kapsamlı bir kripto yasasısıyla en büyük yargı bölgesi haline gelcek.

Blockchain şirketi VeChain ise kripto sanayisinin standartlarını belirlemek için Avrupa’daki devlet kurumları ve global sertifika uzmanlarıyla çalışmaya devam ediyor. AB’nin MiCA yasasının önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi beklenirken VeChain’in mevcut yapısı ve teknolojisiyle mevcut yasaya uyumluluğu dikkat çekiyor.

Visa, kripto yol haritasında yeni işe alımları yapacak

Ödemeler devi Visa, kripto piyasasına yönelik yeni ödeme tahlilleri sunma yolunda yeni yazılımcı mühendislerini işe alacağını duyurdu. 

Visa’nın Kripto Ünitesi Lideri Cuy Sheffield, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada savlı bir kripto yol haritaları olduğunu ve önümüdeki periyotta şirketin kamuya açık Blockchain ağlarının ve sabit kripto para ödemelerinin benimsenmesine odaklanacaklarını söyledi.

Bu bağlamda şirket, takımına deneyimli yazılım mühendislerini katarak bu alan kelam sahibi olmak istiyor.

Ethereum’da güncelleme sonrası staking için fon yatırımı rekor seviyelerde

Ethereum ağı, staking kilidini açan ve platformu likit staking haline getiren güncelleme sonrası 1 milyar doları aşan rekor ölçüde ETH yatırımı kaydetti. Dune Analytics datalarına nazaran, yatırımcılar 571.950 ETH’yi staking kontratlarına yatırdı. Bu, Ethereum staking tarihindeki en büyük haftalık token girişi olarak dikkat çekti.

Rekor girişe neden olan katalizörler ortasında yatırımcıların daha evvel kazandıkları ve string faaliyeti sonucu elde ettikleri token mükafatlarını tekrar yatırıma yönlendirmesi görülüyor. ETH staking’e olan ilgi, Ethereum ağının pay ispatı modeline geçişinin tamamlanmasıyla ağa varlık kilitlenmedeki likidite sorunun çözülmesiyle artmaya devam ediyor. 

Ripple CEO’su ABD’den çıkma konusunda ipuçları verdi

Ripple ile SEC ortasındaki dava süreci devam ederken şirket, öteki ülkerlerdeki potansiyel fırsatları araştırmaya devam ediyor. Ripple’ın Coinbase (NASDAQ:COIN) üzere daha kripto dostu yargı bölgelerine göç edebileceğine dair spekülasyonlar her geçen gün artıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Coinbase lisans süreçlerini tamamladıktan sonra Bermuda’da bir Offshore borsası kuracağını duyurdu. Öteki yandan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, geçen sene SEC ile devam eden davanın kaybedilmesi halinde şirketin faaliyetlerini öteki bir ülkede devam edebileceğini belirtmişti. Son vakitlerde ise şirketin öteki ülkelerde faaliyetlerini artırdığına yönelik birtakım söylentiler ortaya çıktı.

Yazar: Günay Caymaz

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago