Categories: Genel Haberler

Kripto para bölümünde günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe bugünün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz. 

Bitcoin işlemleri karıştırma hizmeti CoinJoin, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı BTC’yi kara listeye almaya başladı

Gizlilik odaklı Wasabi cüzdanının bir parçası olan bir bitcoin karıştırma hizmeti olan CoinJoin, Pazar günü yapılan bir duyuruya göre, belirli tanımlayıcılarla etiketlenmiş Bitcoin’leri engellemeye başlayacak.

Karıştırma hizmetleri, kripto paralarınızın işlem geçmişini gizlemenize, kullanıcılara daha fazla mahremiyet sağlanmasına ve aynı zamanda çalınan Bitcoin’i aklamak isteyenlerin ilgi gösterdiği bir hizmettir. CoinJoin, yasa dışı kullanımı şart ve koşullarına göre bir süreliğine yasaklamış olsa da, şimdi bunu önlemek için daha aktif bir yaklaşım benimsiyor.

Mahkeme, Ripple‘ın yöneticilerinin SEC’in kendilerine yönelik suçlamalarını kaldırma talebini reddetti

Yargıç Analisa Torres, Chris Larsen ve Brad Garlinghouse Ripple yöneticilerinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kendilerine karşı önergesini reddetme taleplerini kabul etmedi.

Aynı gün yayınlanan mahkeme belgelerine göre, Yargıç Torres, Ripple’ın adil uyarı savunmasının reddini isteyen SEC talebini de kabul etmedi. Mahkeme’nin Larsen’in talebini reddetmesine gerekçe olarak davacının menkul kıymetler yasasının ihlalinin varlığını zaten kabul ettiği gösterildi.

Stellar, Amerikan kredi sistemini yeniden şekillendirmek için 7 milyon dolarlık finansman aldı

Kredi oluşturma ve ödeme uygulaması Stellar, Acrew Capital, Trust Ventures, Accomplice Ventures başta olmak üzere birçok şirketten fon sağladı.

Yapılan basın açıklamasına göre banka erişimi kısıtlı toplulukların kredi kullandırma ve finansal araçlara erişim sağlama misyonuna sahip Stellar, önemli yatırımcılardan 7 milyon dolarlık ilk finansman turu başarıyla tamamladı.

Stellar Kurucusu ve CEO’su Lamine Zarrad, Stellar’ı şu anda kredibilitesi düşük olan veya hiç olmayan 132 milyon Amerikalıya kredi erişimi sağlamak için kurduk açıklamasını yaptı. 

Yapılan açıklamaya göre Stellar, birçokları için sağlıklı bir kredi puanına sahip olmanın finansal bağımsızlık kazanmanın anahtarı olduğu anlayışıyla kuruldu. Stellar, kullanıcıların günlük satın alımları yoluyla kredi oluşturmalarını sağlayarak krediye erişimi genişletiyor ve yalnızca kredi puanlarını oluşturmak için değil, aynı zamanda kendileri ve aileleri için finansal güvenlik kazanmak için fırsatlar oluşturmayı amaçlıyor.

Ardana, Cardano DeFi projesi Optim Finance ile ortaklığını duyurdu

Optim Finance, kullanıcıları için sermaye açısından verimli ve optimize edilmiş gelir akışları sağlamak için Ardana’nın hizmetlerini kullanacak. 

Optim kullanıcıları, getiri oluşturma yeteneklerini genişletmek için yüksek verimli ve talep üzerine istikrarlı varlıklara erişebilecek. Ek olarak, Optim kasaları, Cardano ağında düşük sürtünmeli yerel ve istikrarlı varlık ticareti yoluyla optimum sermaye tahsisi için Ardana ekosisteminden yararlanabilecek.

Shiba Inu, yeniden Ethereum balinaları tarafından en çok tutulan altcoin oldu

Shiba Inu, en büyük Ethereum balinalarının dolar cinsinden tuttuğu en büyük altcoin olarak FTT’yi geçti.

Balinalar Shiba Inu yatırımına devam ediyor.  Anonim bir ETH hesabı son olarak 49 milyardan fazla SHIB satın aldı ve şu anda portföyünde 4,4 trilyon SHIB tokeni tuttuğu biliniyor.

Son durum, Shiba Inu’nun şu anda en büyük ikinci kripto para olan Ethereum’dan sonra büyük Ethereum yatırımcılarının en büyük yatırımı olduğu anlamına geliyor.

Solana tabanlı NFT pazar yeri Magic Eden, 27 milyon dolarlık finansman turunu tamamladı

Paradigm tarafından yönetilen finansman turu, Sequoia ve Solana Ventures’ın katkılarını da içeriyor.

NFT Pazar yeri Magic Eden, ürün ve hizmet yelpazesini genişletmek için A Serisi finansman turunda 27 milyon dolar topladı. 

Magic Eden, son altı ayda 7,5 milyon SOL tokeninden fazla işlem hacmini geçerek Solana Blockchain’deki en büyük NFT pazarı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca NFT oyunları ikincil ticaret hacmi için %90’ın üzerinde pazar payına sahipler.

Magic Eden, fonları bir oyun sektörü oluşturmak ve mobil şekilde NFT’lerin taranması, basılması ve ticareti için bir NFT mobil uygulaması kurmak için kullanacağını söyledi.

Yazar: Günay Caymaz

Kaynak:  Investing TR

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago