Categories: Genel Haberler

Kripto dalının ünlü isimleri SEC’in Binance’e açtığı davaya nasıl reaksiyon verdi?

Investing.com – ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesinin (SEC) Binance’e dava açması, kripto para piyasalarında yeni bir şok dalgası yarattı. 

Bitcoin, bu haberin tesiriyle %5’i bulan geri çekilmeyle 25.500 dolar bandında kadar geriledikten sonra dün akşam saatlerinden bu yana yatay hareket etmeye başladı. Piyasa genelinde olumsuz havanın tesiri devam ederken toplam piyasa pahası 1.1 trilyon doların altına geriledi.

Piyasalar için yeni bir olumsuzluk olarak görülen SEC’in Binance’e yönelik atağı kripto gündeminin de birinci sıralarında yerini aldı. Bölümün kıymetli isimleri ise Twitter üzerinden görüşlerini paylaşmakta gecikmedi.

Binance CEO’su birlikte davetinde bulundu

Binance CEO’su SEC’in kripto borsasına ve kendisini dava etmesinin akabinde Twitter üzerinden paylaşımlarını sıklaştırdı ve bu paylaşımlarından birinde kripto sanayisini birlik olmaya çağıran bir bildiriyle “birlikte güçlüyüz” halinde bir tweet attı. Kripto bölümünün ünlü isimleri de bu tweetin altına kendi yorumlarını iletti. 

Bunlardan en dikkat cazibeli gönderiler ortasında Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’nin paylaşımı vardı. Dorsey, bu tweet’e cevap olarak “steady lads” yorumunu yaparken sıkı dostlar formunda bir söz kullandı. Birinci bakışta Dorsey’nin dayanak verdiği halinde yorumlanan paylaşımının çöken Terra platformunun CEO’su Do Kwon’un ünlü tweetine gönderme olduğu anlaşıldı.

Dogecoin kurucusu karamsar kaldı

Dogecoin kurucu ortaklarından Billy Markus da dalı sarsan son olay hakkında “kripto para bitti” halinde bir tabir kullanarak umutsuz bir yorumda bulundu. Tron kurucusu Justin Sun ise Binance CEO’suna tam dayanak verdiğine dair yorumda bulunmakta gecikmedi. Sun, paylaşımında “şartlar ne kadar güçlü olursa olsun yalnız olmadığınızı unutmayın” formunda bir takviye iletisi yayımladı. 

SEC tarafından menkul değer olarak bahsedilen kripto varlıklar ortasındaki Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson da Binance’in dava edilmesi hakkında yazdı. Hoskinson, bu aksiyonu finansal özgürlüğe ve potansiyel CBDC çalışmalarına bir tehdit olarak nitelendirdi. Cardano kurucusu, ABD’nin kripto para sanayisinin geleceği için potansiyel bir tehdit olma rolünü sürdürdüğünü düşünüyor.

SEC’in davada XRP’den bahsetmemesi şaşkınlık yarattı  

Kripto dalı genelinde SEC’e yönelik tenkitler ağırlaşırken dava iddianamesinde 12 altcoin’den menkul değer olarak bahseden düzenleyici kurumun XRP’den bahsetmemesi şaşkınlık yarattı. 

Ripple ile XRP’nin menkul değer olduğu teziyle dava sürecine devam eden SEC’in Binance’e açtığı davada XRP’den kelam etmemesi yönelik çeşitli yorumlar bulunuyor. Dava ile ilgili fikirlerini paylaşan ve SEC – Ripple davasını yakından takip eden Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, SEC’in yasal sürecin devam ettiği için öteki bir davada XRP’den bahsederek durumunu riske atmak istemediğini düşünüyor.

Terrett, ayrıyeten Ripple’ın davayı kazanması halinde bu kararın, Binance davasına da ziyan vereceği kanısıyla XRP’den menkul değer olarak bahsedilmemiş olabileceği varsayımında da bulundu.

Yazar: Günay Caymaz

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago