Categories: Genel Haberler

KPMG: Z Kuşağının Yüzde 83’ü Bitcoin ve Kriptonun Geleceğine Güveniyor

Bir Big Four profesyonel hizmet şirketi olan KPMG’nin yakın tarihte yaptığı bir araştırmaya göre Y ve Z kuşağı, blockchain tabanlı tokenları yararlı gördüğü için kripto kullanımına git gide daha sıcak bakmaya başlıyor.

KPMG Araştırmasından İlginç Sonuçlar

Araştırmaya göre, tokenizasyon yeni nesil ticarette etkili olmaya başladı. Bunun nedeni ise blockchain teknolojisinin, işletmelere “yeni varlıklar yaratma veya geleneksel olanları yenileyerek değer sınıflandırması yapma” konusunda şeffaflık ve güvenlik sağlayarak yardımcı olması.

KPMG’nin Amerika Blockchain Başkanı Arun Ghosh, şu anda tokenizasyon fikrine aşina olmayan çok sayıda insan olsa da bunun ileride değişeceğini söyledi. Ghosh’a göre, ankete katılanların %63’ü token’ların kolay bir ödeme yöntemi olarak kullanıldığını düşünse de “tüketicilerin yalnızca üçte biri günümüzün blockchain tabanlı token tanımına aşina”.

KPMG raporuna göre, Z kuşağı dışında kripto paralara daha sıcak bakan bir kuşak yok. Bulgulara bakıldığında 18-24 yaş aralığındaki Amerikalıların %83’ü kripto paraların geleceğiyle ilgili. Aynı zamanda 25-34 yaş aralığından oluşan Y kuşağının %71’inin de kripto paraların geleceğiyle ilgili olduklarını belirtiliyor. Fakat 65 yaş üstü Amerikalıların yarısından çoğu dijital tokenların geleceğiyle ilgilenmiyor.

Kullanım Kolaylığı Önemli Hale Geliyor

Blockchain teknolojisini benimseyen işletmelerin sayısı arttıkça, tokenizasyon tüketiciler ve işletmeler arasındaki değer ticaretini şeffaf ve hızlı işlemlerle yeniden şekillendiriyor. İşletmeler, müşterilerin bağlılığını ve deneyimini arttırmak için sadakat programlarında da tokenizasyon kullanabiliyor. Ankete göre Amerika’daki tüketicilerin yaklaşık %55’i “tokenların sadakat ödülü olarak sunulmasının daha iyi kullanım sağlayacağını” belirtti.

Rapor ayrıca, tüketicilerin %79’unun kullanımı kolay olduğu sürece kripto para kullanmaya istekli olduğunu ileri sürüyor. Bu da gösteriyor ki basit token’ı olan işletmeler karmaşık token’ı olanlara göre daha fazla tüketici sadakati kazanabilir.

5 binden fazla Amerikalının katıldığı başka bir ilginç ankette ise, katılımcıların sadece %6.2’sinin Bitcoin satın aldığı, %21’inin daha önce Bitcoin’i hiç duymadığı, %7.3’ünün ise satın almayı planladığı; ama almadığı belirtildi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago