Categories: Genel Haberler

Kaybolan şifreyi ortaya çıkardı, 2 milyon dolarlık kripto parayı kurtardı

İçerik

ABD’de elektronik sistemlerdeki açıkları bulmasıyla ünlenen ve bu konuda bir televizyon programı da yapan ünlü hacker Joe Grand, bir kullanıcının kaybolan şifrelerini uzun bir çalışma sonucunda ortaya çıkardı ve 2 milyon dolarlık fonu kurtardı.

2018 yılında Dan Reich ve bir arkadaşı Bitcoin ile THETA’ya 50 bin dolarlık yatırım yaptılar. Kullandıkları borsa Çin merkezliydi ve o dönem de Çin yasakları çok fazla konuşulduğu için, fonlarını bir donanım cüzdana çekmeye karar verdiler ve Trezor’a aktardıklar. Daha sonra gelen ayı sezonu, düşüşler derken ikili hayat karmaşası içinde hem anahtar kelimelerini hem de cüzdanın PIN kodunu tamamen unuttular.

12’den sonra denemeyi bıraktılar

Bilindiği üzere birçok cüzdanda belli bir yanlış denemden sonra cihaz kilitleniyor ve fonlar da içeride kalıyor. İkili 12 denemeye kadar gittiler ancak sürekli olarak yanlış şifreyi girdiler ve sonunda pes ederek adeta zararı kabullendiler.

12 bin dolardan 3 milyon dolara…

İkilinin 50 bin dolarlık yatırımı ayı sezonunda 12 bin dolara kadar düştü ancak 2020’den sonra artmaya başlayan fiyatlar iki arkadaşın cüzdanı tekrar hatırlamasını sağladı. Cüzdan değeri önce yaklaşık 400 bin dolara kadar çıktı ve ikili şifreleri bulmak için yemin ettiler. Kripto paralardaki boğa sezonu da cüzdan değerini 3 milyon dolara kadar çıkarmıştı.

Konferanstaki konuşma umutları artırdı

İkili internette sürekli araştırma yapmaya başladı. 2018 yılında yapılan konferanstaki bazı konuşmalar umutlarını artırmıştı. 3 mühendis, Trezor cüzdanlarında PIN kodu olmadan fonlara ulaşabilmenin bir yolunu bulmuştu ama mühendisler Reich ve arkadaşına yardım etmeyi reddettiler. İkili yine de mutluydu çünkü artık bir yol vardı. Reich, “En azından bunun mümkün olduğunu anladık ve nasıl yapılabileceğine dair de bir fikrimiz oluştu” dedi.

Kovid araya girince Joe Grand’i keşfettiler

İkili, İsviçreli bir finansörle tanışıp Avrupa’ya uçma plânları yapmaya başladılar. Bu kişi Fransa’da ortakları olduğunu ve cüzdanın şifrelerini çözebileceğini belirtiyordu. Bu program riskli olsa da, iki arkadaş çareleri olmadığını düşündüler ve tam Avrupa’ya uçma plânları yaparken KOVİD pandemisi araya girdi. Pandemi herkesi eve kapatırken, Reich ise Joe Grand’i keşfetti.

Grand 7 yaşından bu yana donanım cihaz hack’lemeleri üzerine çalışan bir elektronik mühendisiydi. L0pht hacker topluluğunun da bir üyesi olan Grand ayrıca 1998 yılında ABD Senatosu’na bir güvenlik açığı hakkında ifade vermişti.

Reich, Grand’ın hack becerilerini yorumlayacak kaliteye sahip bir mühendisti. Aynı meslekle uğraşıyorlardı. Konuyla ilgili konuşan Reich, “O dönem ‘Vay canına bulduğum en iyi mühendis’ diye düşündüğümü hatırlıyorum” dedi.

Kendisine cüzdan aldı ve çalışmaya başladı

Taraflar konuştular ve anlaştılar. Grand kendisine aynı cüzdandan 3 tane aldı. Ancak Grand 3 cüzdanı da aynı tekniği kullanarak kırmayı başaramazsa, Reich’ın cüzdanı için deneme yapmayacaktı. Yani ilk önce kendi cüzdanlarını kırmayı deneyecek daha sonra Reich ve arkadaşınınkine geçecekti.

Ve en sonunda Grand cüzdanları kırmayı başardı ve iki arkadaşının cüzdanını da aynı yöntemle ele geçirerek fonları kurtardı.

Aslında bu olay Mayıs ayında yaşandı ama Grand, 40 bin takipçili Youtube kanalında bir video yayınlayarak bu olayı takipçilerine bu hafta aktardı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago